Kako da nađete besplatan web hosting ?

Saša Stefanović

Glavni administrator i osnivač Baguje.com. Bavim se održavanjem računara, računarskih mreža, linux, windows. Administrator sam (ne više toliko aktivan) na Vikipediji na srpskom jeziku, gde sam "naučio" da delim znanje sa svima, pa iz toga dolazi i ideja o sajtu Baguje.com, gde želim, zajedno sa ostalim autorima, da podelim svoje znanje sa svima vama.

Možda vam se svidi...

 • webmaster

  Pozzzzzz!!!
  Hvala ti na ovim informacijama, ja sam već hostovao
  sajt na 000webhost.com, ali nesto me muči, pa te molim
  da mi pomogneš ako nije problem. Mozes li mi objasniti kako da podesim i pokrenem forum u sklopu sajta, vidio sam opciju da moze
  preko “Fantastico Autoinstaller” ali svi moji pokušaji su bili uzaludni. :( Evo moj link da vidis sta sam ja uradio
  http://banjaluka-info.comze.com
  Hvala unapred!!!

 • Kako-da

  Trenutno rade na Fantasku i nije moguća nikakva automatska instalacija. I ja sam to primetio ali nisam želeo staviti u post jer pretpostavljam da će uskoro srediti. Ovo je njihova poruka “We are upgrading autoinstaller at the moment. We do not have exact date when it wil be finished.” Ostaje ti samo manuelna, tj. ručna instalacija nekog od foruma koji ti se svidja. Dakle, FTP konekcija i prati uputstva iz instalacije.

 • webmaster

  Hvala ti mnogo :). Morat ću pokušati nešto.

 • Ivan

  00webhost je katastrofa, kao i taj link koji je gore naveden tj. affiliate program koji je cist scam. Kada se skupi svota za isplatu affiliate korisnika oni samo ugase taj account. Zasto je 000webhost katastrofa? Kada im je potreban selled server oni jednostavno ugase nekoliko besplatnih accounta bez najave na tom serveru. Obicno je to posle nekoliko meseci (6 ili vise). Meni se desilo da bez krsenja ToS-a i ikakve najave jednostavno ugase account bez mogucnosti povratka istog. Srecom imao sam backup, ali mesec dana star. Izbegavati ovaj webhosting po svaku cenu.
  Ako neko trazi solidan besplatan webhosting moja preporuka je byethost ili freehostia. Nikada nece ugasiti account bez najave i razloga. Takodje, 000webhost ima problema sa podesavanjem servera, pa i ako platite (ako ste budala) imacete problema sa instalacijom skripti i modova za iste.
  Jos jedan od milion slucaja:
  http://villecoder.com/2010/01/12/just-say-no-to
  Prijateljski savet: Izbegavati ih po svaku cenu! Jedino ako vam je potreban sajt za privremeni test skripti, 000webhost moze posluziti. Takodje, napisao sam im ticket o canceled account, a oni su mi rekli da moram da upgrade account kako bi se reaktivirao. Posle toga sam napisao da li je moguce vratiti canceled account, dobio sam negativan odgovor. Dakle, trebao sam da nasednem na taj scam?

 • Saša Stefanović

  Hvala Ivane na ovom komentaru. Iskreno, napravio sam account kako bi proverio da li je sve OK, a uputstvo sam pisao jer sam na nekoliko sajtova našao predlog baš za ovaj besplatan veb hosting.

 • Milanmld

  besplatan hosting od 000webhost ne podrzava cgi…ja imam sajt na njihovom serveru…
  http://www.zaludnjasi.cz.cc inace nisam imao drugih problema sa njima…pozdrav

 • Pingback: Kako da registrujete besplatan domen?!()

Facebook komentari