Kako da blogujete uz pomoć Windows Live Writer?

Saša Stefanović

Glavni administrator i osnivač Baguje.com. Bavim se održavanjem računara, računarskih mreža, linux, windows. Administrator sam (ne više toliko aktivan) na Vikipediji na srpskom jeziku, gde sam "naučio" da delim znanje sa svima, pa iz toga dolazi i ideja o sajtu Baguje.com, gde želim, zajedno sa ostalim autorima, da podelim svoje znanje sa svima vama.

Možda vam se svidi...

 • Saša Stefanović

  Još jedno odlično i opširno uputstvo o ovom moćnom programu na adresi http://www.superteza.com/2010/04/05/windows-live-writer-pisanje-clanaka-na-blogu-writing-a-post-blog

 • Nebojsa

  Prilikom instalacije sam klikom oznacio writer ali su ipak poceli da se instaliraju svi programi. Prekinuo sam instalaciju negde na 34% mislim prilikom instaliranja foto galerije i restartovao racunar. Poceo sam sve ispocetka i opet je bilo isto s tim sto je sada krenulo od 35% pa navise sto valjda govori da su neki programi vec u racunaru ali ih nisam pronasao u Control panelu. Mozete li da mi kazete gde gresim i kako da izbrisem ono sto je instalirano?

 • Nebojsa

  Uradio sam tako. Pustio sam ga da ide do kraja. Sve se instaliralo. U Control panelu imam Windows Live Essentials 117 MB, Microsoft Silverlight 15 MB i jos neke stvari, ne znam sta je sve novo ali su velicine manje. U start meniju imam Windows Live a u podmeniju: Windows Live Call. Windows Live Family Safety, WL Mesenger, WL Photo gallery, WL WL mail i WL writer. Zaista ne znam u cemu je stvar. Na pocetku sam oznacio writer.

 • Nebojsa

  Komanda "split post" mi nije aktivna. Blog je na Blogger-u. U cemu bi mogao da bude problem?

 • Nebojsa

  Kada pritisnem TAB kod novog reda ne odvaja mi prazan prostor. Pritom mi se aktivira "block quote"? Da li mozete da mi kazete kako bi ovo moglo da se podesi? Hvala unapred.

 • Nebojsa

  Da li onda pasuse da odvajamo praznim redom bez uvucenog novog reda? Ili mozda mozemo da otkucamo TAB u Wordu pa da ga prekopiramo u WLW?

 • Nebojsa

  Pozdrav!
  Jedno pitanje u vezi forme tekstova na blogu. Kada se pisu duzi tekstovi da li je bolje pisati u blok formi-novi red nije uvucen a pasusi se odvajaju praznim redom, ili evropskoj formi-novi red je uvucen a izmedju pasusa nema praznog reda, dakle, kao kod knjiga, novina i sl? Koja se forma vise koristi i koja vise odgovara blogu?

 • Saša Stefanović

  Nele, kako ti odlučiš tako je bolje ! Jednostavno nema pravila za to. Pogledaj ostale blogove kako pišu, pa se odluči za onu formu koja je po tebi bolja.

 • Nele275

  Hvala Sasa. Kako u okviru jednog posta mogu da se postave 2 ili vise headinga?

 • Saša Stefanović

  Šta podrazumevaš pod headingom posta?

 • Nebojsa

  Naslov.

 • Nebojsa

  Hmm… Nisam siguran da bas najbolje razumem. Da li da ovo ubacim u HTML? Opcije za H2, H3… nisam pronasao. Postoji samo edit polje "title", a i u WLW postoji samo jedno polje za naslov. Jedino ako sam ja odabrao takav template?

  Takodje mi je cudno sto je u WLW neaktivna komanda za dodavanje nove strane u file meniju.

Facebook komentari