Baguje.COM

Smanjite veličinu filma

Da li li vam se desilo da ste npr. pozajmili divan film od prijatelja i da želite da ga iskopirate i sebi. Sve je to lepo, ali vidite da film nema standardnih 4,7GB nego je npr 7 ili 8. Javlja se problem, nećete da kupite double layer dvd na koji bi stalo a želite film. Nema problema!

Besplatan program pod nazivom DVD Shrink pomoćiće vam da taj film “skupite” na željenu veličinu. Ono što je dobro kod programa to je da bukvalno možete da raščlanite film na delove, pa tako ako film ima titlove na jezike koji vam ne trebaju možete da ih uklonite (primera redi titlovi za poljski i rumunski vam sigurno nikada neće trebati). Iako su titlovi veoma mali zauzimači prostora na disku, ako je film sinhronizovan na više jezika, takođe vam ni sinhronizacija na primer na ruski i bugarski vam neće trebati a može dosta mesta na disku da uštedi.
Kada ste odlučili šta na dvd ide a šta ne možete da započnete kompresiju. Ono što je važno to je da kompresijom gubite na kvalitetu, ali sve zavisi koliko kompresujete. Ako dosta kompresujete kvalitet opada. Iako prilikom kompresije oko 6GB filma na standardni dvd nisam baš primetio pad kvaliteta, važno je napomenuti.

Ovaj odlični i besplatni program možete da preizmete sa: dvdshrink.org

Exit mobile version