Baguje.COM

Kako da dodate automatsko prevođenje vašeg bloga ?

Opisaću ono što imam i ja na ovom blogu, a to je Google alatka za prevod sajta na odabrani jezik. Naučiću vas kako da je dodate na vaš blog.

1. Učitajte stranicu http://translate.google.com/translate_tools?hl=sr i pod brojem 1. na tom sajtu, odaberite jezik vašeg bloga, to će biti verovatno srpski, ukoliko pišete na tom jeziku, uostalom, kao i ja.

2. Kada ste odabrali srpski, u polju 2 vam se pojavio kod koji treba da kopirate celokupan. Njega ćemo iskoristiti kasnije u ovom uputstvu.

3. Prijavite se na sajt www.blogger.com, odaberite blog na koji želite da dodate ovu alatku (odabir je bitan ukoliko imate više blogova), kliknite na “Layout”, i na prvoj opciji “Page Elements” kliknite na link “Add a gadget” na vašem sidebaru.

4. Kada ste kliknuli na ovaj link, odaberite opciju “HTML/Java script” i kliknite na dugme “+

5. Sada ubacite kod koji ste kopirali na 2. koraku. u polje ispod, i dajte mu naslov (recimo: Prevedite sajt, Prevod sajta, Translate site …). Kada ste završili, kliknite na dugme “Save

[html]<script src="http://www.gmodules.com/ig/ifr?url=http://www.google.com/ig/modules/translatemypage.xml&up_source_language=sr&w=160&h=60&title=&border=&output=js"></script>[/html]

To je sve, u 5 koraka sam vam pomogao da je od sada ceo svet u mogućnosti da čita vaš blog!

Exit mobile version