Baguje.COM

Google Translate od sada prevodi i simultano srpski jezik!

Google je obavio novu verziju Google Translate aplikacije za Android telefone koja ima nekoliko novina. Ona najbolja i najpopularnija za sada je simultano prevođenje 2 jezika. Uz pomoć ove mogućnosti, sada lako možete otići u recimo Kinu, i bez ikakvih problema pitati nekoga ko govori kineski jezik za bilo šta što vas zanima, a da vas on razume, da vam odgovori, i da vi posle taj odgovor takođe razumete. Sve ovo je opisano u jednoj slici, pogledajte kako to izgleda.

Sve što treba dau radite jeste da otvorite Google Translate aplikaciju na vašem mobilnom telefonu, kliknete na ikonicu mikrofona, izaberete oba jezika (prvi neka bude vaš maternji, a drugi taj na koji želite da prevodite) i počnete da pričate. Dovoljno je kliknuti samo jednom na ikonicu, Google kasnije automatski raspoznaje ko govori i automatski prevodi na drugi jezik. Prepoznavanje govora tj. jezika se u mom testiranju pokazalo kao 95% tačno, dok je prevod sa drugih jezika relativno dobar, tj. isti kao i kad prevodite na Google Translate na veb verziji.

Što se tiče druge novine u ovoj verziji programa, ona za sada važi samo za engleski jezik, a u pitanju je automatsko prevođenje teksta sa onoga što vidi kamera. Trenutno se može prevoditi samo na engleski jezik i to samo sa francuskog, nemačkog, italijanskog, portugalskog, ruskog i španskog jezika.

 

Exit mobile version