Baguje.COM

Ubuntu 12.04

Kao što već znate, izašao je Ubuntu 12. 04. Izdvojiću vam nekoliko najboljih novih mogućnosti i promena.

-Pritiskom na “Alt” dugme sada možete brzo pretraživati aplikacije i kako kucate, tako će vam izlaziti one koje ste najviše koristili.

-Kada se logujete na računar, ako on ima više korisnika, kada izaberete nekog od njih pojavljivaće se njihove personalizovane pozadine umesto starog monotonog izgleda.

-Da biste pretražili video, više ne morate ulaziti na internet pretraživač, dovoljno je da uđete na “Dash” idete na “My Videos” i tu ukucate i izlaziće vam rezultati video klipova sa celog interneta.

-Desnim klikom na prečicu aplikacije možete pristupiti njihovim najbitnijim funkcijama.

-Boje svih prozora, i celog operativnog sistema će se prilagođavati bojama vaše pozadine, tako da kada god promenite pozadinu, kao da ste automatski promenili celu temu.

-Home je sređeniji i lakše pristupate stvarima koje ste poslednje upotrebljavali ili preuzimali sa interneta.

-Mnogo lakše možete da kontrolišete privatnost onoga što ste upotrebljavali i aktivnost rada.

-Ubuntu software centar je sređeniji i bolje su urađene animacije pri instaliranju programa.

-I na kraju, konačno postoji mogoćnost povezivanja više monitora, što je odlično urađeno i lako možete da podesite raspored vaših monitora.

-Na sledećem linku možete da vidite zanimljivu online prezentaciju kako ustvari izgleda novi ubuntu: http://www.ubuntu.com/tour/en/

-Instalacija najnovijeg Ubuntu operativnog sistema je praktično ista kao kod poslednjeg, možete instalirati direktno iz windows-a, a možete i sami, i radi se na način koji sam opisao u postu: http://www.baguje.com/2012/03/kako-instalirati-ubuntu-operativni-sistem-verzija-11-10.html

Sve najbolje uz vaš novi Ubuntu operativni sistem!

Exit mobile version