Baguje.COM

Da li vaš računar može da podrži Windows 8

Svi već znamo da je beta verzija Windows 8 dostupna za probavanje, videli smo i kako izgleda, a sada želim da vam predstavim programčić koji će proveriti vaš računar i reći vam rezultate povodom podrške za Windows 8. Prema zvaničnim podacima sa Microsoft sajta, minimum hardver za ovaj Windows je sledeći:

Ukoliko se baš mnogo ne razumete u ove hardverske komponente i ne znate tačno šta to imate, onda je dovoljno da instalirate program koji će sve ovo lepo da vam proveri i da vam kaže da li će vaš računar podržati Windows 8.
Program od 5MB možete da preuzmete sa adrese http://windows.microsoft.com/en-US/windows-8/download klikom na plavo dugme “Download Windows 8 Consumer Preview“. Odmah nakon preuzimanja, pokrentite program i on će početi da provera vaš računar. Nakon toga, rezultati će biti objavljeni i vi ćete saznati da li vredi na vaš računar stavljati Windows 8 ili ne.
Važna napomena: Nakon završetka testiranja nemojte kliktati dugme “Next” jer će to započeti preuzimanje Windows 8 na vaš računar. Dakle, odmah nakon dobijanja rezultata i pregleda istih kliknite na X dugme da zatvorite prozor. Naravno, ukoliko pogrešite, možete prekinuti preuzimanje bilo kada, ali eto da vas obavestim šta se dešava klikom na “next” 🙂
Pogledajte nekoliko slika ispod i moje rezultate:

Pokretanje programa i vršenje provere

Rezultati

Detaljni rezultati

Za spisak uređaja (štampači, skeneri, aparati, kartice, itd) koji su podržani u Windows 8, posetite stranicu http://www.microsoft.com/en-us/windows/compatibility/en-US/CompatCenter/Home
Exit mobile version