Baguje.COM

Screenr – lako snimanje videa

Kratak video, u kome se prikazuju neke radnje korisnika, rad programa ili veb-sajta, naziva se još i skrinkast. Sigurno ste ih videli na mnogim sajtovima, gde se koriste kao reklamni filmovi ili filmovi za obuku.
Postoji dosta programa pomoću kojih možete napraviti takve filmove. O njima možete videti u članku: Kako da pravite video snimke na računaru?

Skrinkast možete napraviti i bez programa. Postoji nekoliko servisa koji to omogućuju. Pisala sam o odličnom servisu Screencast-O-Matic, a evo sada još jednog, koji se zove Screenr. Pomoću njega možete, bukvalno u dva koraka, snimiti i objaviti film, koji će vašim čitaocima reći mnogo više nego napisan članak.

  1. Prijavljujete se u serivis svojim, postojećim nalogom iz neke društvene mreže: Google, Twitter, Yahoo ili Faebook.
  2. Posle toga, kliknite na dugme Record. Predložiće vam instaliranje Java, ako je već nemate. Prihvatite i instalirajte, jer je za rad servisa neophodan program Java.
  3. Pojaviće se ram sa panelom upravljanja. Na panelu je dugme za početak snimanja (crveno dugme) i indikator nivoa zvuka. Ram možete premeštati po svojoj želji i menjati mu dimenzije.

Možete snimati ono što se dešava u pregledaču i ono što se dešava na radnoj površini.

Kada želite da završite snimanje, kliknite na dugme Done (prečica Alt +D). Prikazaće vam se prozor predpregleda. Ako vam se dopadne ono što ste snimili, možete da ga sačuvate u galeriji i pri tome, film ne može biti duži od 5 minuta. Odmah ćete dobiti direktnu vezu za video i kod za postavljanje filma na blog, a takođe, možete film preuzeti u svoj računar ili poslati na YouTube.

Želim vam lepe filmove!:)

Screenr

Exit mobile version