Baguje.COM

Kako najlakše zaštititi Facebook nalog od krađe ?

Primetio sam dosta uputstava o tome kako se može provaliti šifra za Facebook. Uglavnom su pominjani virusi, skripte i razne hakerske metode. Za sve to vam je potrebno ogromno iskustvo u hakovanju i poznavanju sličnih stvari.  Ja ću vam objasniti kako osoba koja se ne razume u hakovanje i slične operacije, može doći do vašeg Facebook naloga.

Najveći broj FB korisnika otvorio je novi e-mail za svoj FB profil na nekom od popularnih e-mail servisa kao što su Yahoo ili Gmail. Pored polja sa imenom, prezimenom, korisničkim imenom i lozinkom, e-mail servisi nude i sigurnosna pitanja, kako bi mogli pristupiti svom mail nalogu ako zaboravimo lozinku. Skoro svi korisnici, sigurnosna pitanja shvataju olako, tako da su najčešći odgovori oni koji se najlakše kucaju ( 123123, 123456, asdfasdf, 000, itd).

Ako neko hoće da provali vaš FB nalog, dovoljno je da na vašem profilu vidi e-mail. Zatim će pokušati da se uloguje na FB sa vašim mailom, i izabrati opciju da je zaboravio lozinku. Kada se to klikne, piše da je nova lozinka poslata na vaš mail. Zatim će otići na vaš mail nalog, i ponovo izabrati opciju da je zaboravio lozinku. Posle toga otvoriće se polje sa vašim sigurnosnim pitanjem.

Ako ste bili nepažljivi sa sigurnosim pitanjima, za svega nekoliko minuta ostaćete bez svog FB profila.  I onda sve iznova.

Dakle, dobro razmislite šta ste odabrali kao sigurnosno pitanje i kao sigurnosni odgovor, i ukoliko ste u ovom slučaju odabrali nešto jednostavno, otiđite u podešavanje vašeg mail naloga i promenite ono što skoro svako može da iskoristi protiv vas.

Toliko od mene u prvom postu. Do sledećeg posta….pozdrav!

Exit mobile version