Baguje.COM

Kako da dodate DISQUS komentare na svoj blog ?

DISQUS komentari su zamena za postojeći sistem komentarisanja svih većih blog platformi. Ukoliko koristite WordPress, postoji plugin koji možete instalirati kako bi zamenili osnovni sistem komentarisanja sa DISQUS sistemom. Ovde želim da objasnim postupak instalacije DISQUS komentara na blogger blogove. Prateći ovo uputstvo, moći ćete instalirati i na druge blog platforme.

1. Prvo što treba da uradite jeste da učitate sajt www.disqus.com i napravite korisnički nalog.

2. Nakon što ste napravili nalog i prijavili se. Učitajte stranicu http://disqus.com/comments/blogger

3. Odmah zatim, klikom na dugme “Add site “VAŠ BLOG” to Blogger” ćete biti upitani od strane bloggera da li potvrđujete DISQUS sistemu da pristupi vašem blogu, gde treba da potvrdite. Odmah zatim, pojaviće se stranica gde treba da izaberete na koji blog dodajete DISQUS sistem (ukoliko imate više blogova kao ja) i potvrdite klikom na dugme “ADD WIDGET”

4. Na kraju, možete da podesite vaš novi sistem komentarisanja nazad na Disqus sajtu. Preporučujem da promenite podešavanja za jezik (označeno crvenim) i izaberete srpski kao osnovni. Takođe, možete da podesite vaš twitter nalog, kao i da uključite reakcije, Askimet spam zaštitu i mnogo toga drugog.

To bi otprilike bilo to, ceo postupak je završen. Ukoliko imate bilo kakvih problema ili pitanja u vezi DISQUS sistema ili same instalacije, ostavite komentar u ovom postu (moj Disqus se nalazi odmah ispod ove rečenice) i rado ću vam pokušati pomoći. Uživajte !

Exit mobile version