Baguje.COM

Kako da sačuvate vaše drajvere ?

Više puta mi se dešavalo da mi padne sistem i da moram da uradim formatiranje celog računara kako bi postavio novi sistem. Nakon stavljanja novog sistema sledi onaj mukotrpni deo sa drajverima koji kod mene traje bar pola sata. Uvek želim da ovo bude savršeno urađeno kako bih izvukao maksimum iz svog računara. Do sada sam nalazio nekoliko programa koji rade backup (čuvanje) drajvera kako bi kasnije mogao laške da ih vratim, ali je program ili skup, ili mnogo komplikovan za upotrebu, i kasnije kada stavim novi sistem, ne mogu da ga pronađem jer je i on izgubljen prilikom formatiranja. Želim da vam opišem odličan, pre svega besplatan program, koji je sve ove muke sveo na minimum.

U pitanju je program DriverBackup2! uz pomoć koga možete da uradite backup vaših drajvera kako bi mogli kasnije lako da ih vratite. Veoma je lak za korišćenje i sam postupak čuvanja i vraćanja drajvera je bukvalno u dva klika miša ! Ukoliko vas zanima uklanjanje gorepomenutih muka, nastavite sa čitanjem …

Postupak

1. Prvo preuzmite sam program sa adrese ovde.

2. Sada otpakujte preuzeti fajl i pokrenite program DrvBK.

3. Sačekajte da se drajveri izlistaju i kliknite na dugme "Start Backup" kako bi počeli proces backupa drajvera.

4. Izaberite direktorijum gde želite sačuvati vaše drajvere, napišite opis, obeležite poslednju opciju "Generate Files for Automatic Drivers Restoration" i kliknite na dugme "Start Backup!"

5. To je sve, vaši drajveri su sačuvani u direktorijumu koji ste odabrali u prošlom koraku.

 

Sada vam predlažem da narežete drajvere na CD/DVD ili ih stavite na Flash memoriju kako se slučajno ne bi izbrisali nekom sistemskom greškom.

Ukoliko želite da ih vratite, samo pokrenite program "Restore.bat" iz direktorijuma gde je napravljen backup. Ili, pokrenite ponovo program koji je takođe sačuvan u istom direktorijumu, i odaberite opciju "Restore" umesto "Backup".

Exit mobile version