Baguje.COM

Kako da koristite Launchy ?

Pošto sam većinom pisao o brzom korišćenju računara, i to sve kako bi što pre uradili ono što ste zamislili, ovaj put vam predstavljam programčić za brzo pokretanje programa i dokumenata. U pitanju je besplatan program Launchy koji skenira ceo vaš računar za instalirane programe i dozvoljava vam pokretanje bilo kog programa uz pomoć samo jednog klika. Program može biti koristan i za one koji vole da drže svoj desktop skroz čistim. Uz pomoć komcinacije tastera na tastaturi ALT+SPACE pokreće se mali prozorčić, i kucanjem početnih slova vašeg programa dobijate izbor i mogućnost da pokrenete željeni program pritiskom na dugme Enter na tastaturi. Postupak instalacije i upotrebe izgleda ovako:

 

1. Preuzmite program sa adrese http://www.launchy.net/#download ili direktno odavde. Kada ste preuzeli program, instalirajte ga i pokrenite.

2. Program je pri pokretanju skenirao vaš računar za programe i sada kombinacijom tastera ALT+SPACE pokrećete prozor za pretragu tj. pokretanje programa. Dakle, pritisnite kombinaciju dugmića i otkucajte početna slova programa koji želite otvoriti. Pogledajte primer ispod.

3. Ukoliko od željenih slova niste pronašli program, biće vam ponuđena Google pretraga za to što ste upisali.

4. Program sadrži i neke naprednije opcije kojima ćete pristupiti tako što kliknete desnim tasterom miša na prozorčić i odaberete opciju "Options". Tamo možete da birate izgled prozora (skin), pogledate sadržaj "kataloga" tj. spisak programa koje je Launchy pronašao na vašem sistemu kao i da dodate nove ili reindeksirate postojeće.

5. Isto tako, postoje i dodaci (plugins) za program uz pomoć kojih recimo možete da koristite digitron, veb pretragu, pretragu vaših bookmarksa, pokretanje omiljenih sajtova itd.

 

Ukoliko vam se ni jedan skin ne svidja od ponuđenih, neke drugačije možete pronaći na DeviantArt-u.

 

To bi otprilike bilo to … uživajte u bržem korišćenju vašeg računara.

Exit mobile version