Baguje.COM

Kako da koristite Twitter?

Ukoliko niste čuli za Twitter, dozvolite da vam ukratko objasnim. Twitter je sajt za mikroblogovanje, tj. besplatna mreža za čitanje tuđih i pisanje ličnih malih tekstualnih poruka, tj. tvitova. Te male tekstualne poruke su dužine do 140 karaktera, i pišu se na vašem profilu kako bi ih pratile osobe koje su prijavljene da vas prate. Isto tako, i vi možete pratiti tuđe tvitove tako što ćete se prijaviti na korisnika kojeg želite pratiti.

Sviđa vam se i želite ovo ? Idemo onda korak po korak:

1. Učitajte sajt http://twitter.com/.
2. Kliknite na vezu “Get Started -Join!“.
3. Unesite vaše puno ime, korisničko ime i šifru.
4. Unesite tekst sa slike.
5. Kliknite na dugme “Create my Account“.
6. Na sledećoj stranici ne morate ništa popunjavati, samo kliknite na “skip this step“.
7. Sada, kliknite na “Select All” dugme, kako bi odznačili selektovane opcije.
8. Kliknite na dugme “Finish” kako bi završili sa registracijom.
9. U tekstualnom polju ispod teksta “What are you doing” upišite šta radite ili bilo koju drugu poruku kako bi poslali vaš prvi tvit.

Vaša twitter adresa je http://twitter.com/korisničkoime. Dakle, ukoliko ste odabrali korisničko ime pero83bg vaša twitter adresa je http://twitter.com/pero83bg. Kažite prijateljima vašu adresu kako bi mogli da vas prate. Isto tako, ukoliko znate adresu nekih vaših prijatelja, posetite je i kliknite na dugme “Follow” kako biste pratili tog prijatelja.

Ukoliko želite da pratite nove unose sa ovog bloga, posetite stranicu http://twitter.com/djevrek i kliknite na “Follow” dugme.

Takođe preporučujem da pročitate i Sveobuhvatno uputstvo za Twitter početnike sa bloga Miloša Ranđelovića.

Uživajte!!!

Exit mobile version