Baguje.COM

Kako da dodate "share" dugme ispod vašeg posta?

Verovatno ste viđali ovakve ili slične dugmiće na drugim blogovima ili sajtovima. Pitate se za šta oni služe ? Ovi dugmići služe za šerovanje, tj. deljenje vašeg posta, tačnije, da na nekom od ponuđenih sajtova napišete da ste vi to upravo pročitali i da vam se sviđa. Ponuđeno je mnogo sajtova, neki od njih su facebook, digg, twitter, delicious, sumbleupon, technorati i mnogi drugi. Jednostavnim odabirom sajta, ponuđeno vam je da postavite post koji čitate na vašu stranicu sa odabranog sajta.

Ovo je mnogo dobro i za autore blogova ili sajtova, kako bi omogućili svojim korisnicima i čitaocima da podele ono što su napisali sa mnogo većim brojem korisnika. Postoji mnogo sajtova koji vam omogućavaju ovako nešto, ja ću uzeti addthis.com kao primer.

Dakle, proces dodavanja ovih dumića na vaš sajt je sledeći

Preuzimanje koda

  1. Registrujte se na sajtu http://www.addthis.com/register
  2. Nakon jednostavnog procesa registracije, kliknite na opciju “Get the Button” baš kao što je prikazano na slici ispod:
  3. Sada ćete imati ponuđeno nekoliko opcija. U prvoj opciji, odaberite “Blogger” jer želimo da postavimo to dugme na naš blog. Drugo, izaberite “Bookmarking & sharing button“, i treće odaberite izgled dugmeta. Na kraju, kliknite veliko dugme “Get Your Button Code“. Primer vidite na slici ispod:
  4. Sada ćete dobiti još dve nove opcije i kod. Prva je da postavite željeno dugme u sidebar bloga, tj. onaj veliki meni sa opcijama koji se nalazi leve tj. desne strane u zavisnosti od vaše teme. Pošto objašnjavam kako da postavimo dugme ispod svakog posta, nas sad zanima druga opcija. Kopirajte kod sa dna stranice i sačuvajte ga negde. Kada ste sačuvali, pratite dalje ovo uputstvo

Postavljanje koda ispod svakog posta u Blogger temi

  1. Prijavite se na Blogger.com sa vašim korisničkim imenom i lozinkom.
  2. Sa glave stranice, idite na opciju “Layout” i onda izaberite “Edit HTML“. Obavezno obeležite opciju “Expand Widget Template”. Pre nego što bilo šta sledeće uradite, preporučujem vam da sačuvate vašu temu klikom na tekst gde piše “Download Full Template“. Kada ste to uradili, nastavite sa uputstvom.
  3. Sada pronađite tekst <data:post.body/>
  4. Ubacite vaš kod koji smo kopirali u 4. koraku prvog dela ovog uputstva. Na kraju, treba da izgleda otprilike ovako
  5. [html toolbar=”true” language=”true”]
    <data:post.body/>
    kopirani kod
    [/html]

  6. Sačuvajte vašu temu klikom na narandžasto dugme “Save tamplate“.

Ceo proces je gotov. Ukoliko imate pitanja u vezi ovog uputstva, slobodno ga postavite u komentar ispod.

Exit mobile version