Baguje.COM

Kako da brže i lakše pišete postove na blogu?

Dakle, počeli ste sa blogom i želite neku pomoć u vezi bržeg pisanja i formatiranja teksta, ubacivanja multimedijalnih sadržaja u postove kao što su slike, video zapisi itd. Uz pomoć programa ScribeFire, koji je dodatak za Firefox, svi ovi poslovi postaju mnogo lakši. Sve što treba da uradite jeste da instalirate dodatak u Firefox, podesite nalog za vaš blog i uživate u jednostavnom interfejsu samog programa.

 

Još da napomenem da ScibeFire podržava više blog platformi, neki od njhi su i wordpress, blogger i typepad. Ja ću objasniti kako da podesite vaš Blogger blog za ScribeFire.

Kako ?

1. Instalirajte dodatak sa adrese https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/1730 (kliknite na dugme "Add to Firefox", i nakon instalacije restartujte vaš Firefox).

2. Kada ste ponovo upalili vaš Firefox, kliknite na ikonicu ScribeFire u donjem desnom uglu .

3. Nakon klika, otvara vam se niz prozorčića uz pomoć kojih dodajete vaš blog kako bi ga mogli menjati i pisati na njemu. Prvo popunjavate adresu vašeg bloga, zatim kliknete "Next", pa onda unesete vaše korisničko ime i šifru sa Bloggera, i na kraju potvrdite sve podatke sa dugmetom "Finish". Primere pogledajte na slikama ispod.

4. Kada ste uspešno završili sa dodavanjem novog "bloga" u ScribeFire, jednostavno ga ugasite i upalite ponovo kako bi se on pojavio na spisku dodatih blogova.

5. Sada možete da počnete da pišete vaš prvi post preko ScribeFire dodatka za Firefox.

 

Sama upotreba ne može biti jednostavnija. Počnite da pišete vaš post, dodajte naslov, kategorije, slike, video zapise, uredite tekst kako god želite, menjajte jednostavno fontove i veličinu slova, birajte boje i izgled bilo čega. Nakon što ste završili pisanje i spremni ste da postavite vaš post, kliknite dugme "Preview" kako bi "uživo" videli kako će to izgledati na vašem blogu. Ukoliko ste zadovoljni izgledom i proverili tekst dva puta kako nema tekstualnih grešaka, kliknite na dugme "Publish"

 

Postoje i podešavanja za sam dodatak, a njih možete menjati tako što kliknete na ikonicu sa leve strane . Tu predlažem da samo postavite da se ScribeFire otvara u novom tabu (new tab), a ne kao što je podešeno na pola ekrana (split screen). To vam je prva opcija kad otvorite podešavanja.

 

Takođe, pogledajte i odlično kompletno video uputstvo:

Exit mobile version