Baguje.COM

6 saveta za poboljšanje vašeg web dizajna

U roku od 5 sekundi od dolaska na vašu web stranicu, vaši posetioci mogu odrediti čime se bavite? Mogu li korisnici lako krenuti prema blogu ako trebaju? Je li lako razumljiv raspored vaših cena? Imate li izuzetno visoku stopu napuštanja početne stranice?

Ako je odgovor NE na ova pitanja, možda je vreme da se čvrsto pogleda na način na koji ste projektovali i optimizovali svoju web stranicu.

Web stranica ne može jednostavno uspeti ako se izvrši u ograničenim aspektima (kao što je isključivo dizajn ili sadržaj). Potrebno je imati dizajn koji se hrani korisničkim doživljajem, funkcionalnošću na vašoj web stranici i prikladno nadopunjuje vaš sadržaj.

Dakle, šta trebate znati da biste počeli poboljšavati web dizajn?

Da biste odgovorili na to, evo 6 saveta za web sajt kako biste bili sigurni da idete u pravom smeru u redizajniranju i budete sigurni  da ne odvraćate posetioce.

6 saveta za poboljšanje vašeg web dizajna

1. Imati plan

Kako napraviti web stranicu? Nemojte samo početi praviti ​​svoju web stranicu. Da biste osigurali da Vaša web stranica učinkovito odgovara potrebama vaših posetilaca, morate prilagoditi putovanje kupca od prve posete vašoj web stranici do trenutka kada postanu kupci.

Koje će stranice pogledati, koje će sadržaje čitati i koje ponude će ih privući? Razumevanje toga pomoći će vam da dizajnirate web mesto koje pomaže u negovanju puta do prve kupovine.

Želite dizajnirati svoju web stranicu za sledeći korak, a ne poslednji korak. Reč je o odgovaranju na prava pitanja u pravom redoslijedu. To može biti mesto gde kontekst ulazi u igru. Uzmite ono što već znate o vašim trenutnim korisnicima (ili ih čak intervjuišite) i istražite kako su posetili vašu stranicu prvi put. Zatim upotrebite ove podatke kako biste odredili strategiju.

2. Uključite opciju “podeli na društvenim mrežama” i “follow”

Izrada odličnih sadržaja i ponuda vas neće odvesti daleko ako ne dajete korisnicima priliku da podele ono što imate.

Ako vaša web lokacija trenutno nema opciju za društvene mreže, možda biste propustili mnogo društveno medijskog prometa koji je generisan od ljudi koji već čitaju vaš blog!

Ako vam ovo zvuči novo, dugmad za deljenje društvenih mreža mali su tasteri koji se nalaze na vrhu ili na dnu bloga. Sadrže ikonice različitih web stranica društvenih medija i omogućavaju vam da odmah podelite stranicu na društvenom medijskom kanalu po vašem izboru.
Ovi tasteri deluju kao nepristupni alat koji omogućava društveno deljenje od vaših kupaca.

Ako tražite neke alate kako biste ih dobili na terenu, pogledajte dva slobodna alata za društveno deljenje SumoMe i Shareaholic.

3. Poziv na akciju

Kada posetioci dođu na vašu web-stranicu, znaju li što da slede? Oni neće znati koje stranice pregledati ili preduzeti radnje ako im ne dajete neku vrstu smernice.

Tasteri poziva na akciju jedan su od mnogobrojnih elemenata koji upućuju na sedeći korak koji bi korisnik trebao preduzeti na stranici.

Neki od primera poziva na akciju su: kliknuti ovde za više informacija, preuzeti naš uzorak plana, prijaviti se za webinar, gledati video, videti sve ulazne marketinške usluge i videti cene.

4. Optimizacija mobilnih uređaja

Ne zaboravite optimizovati svoju web lokaciju za mobilne uređaje. Ako već ne znate, 80% korisnika interneta poseduje pametni telefon, a “Google kaže da se 61% korisnika verovatno neće vratiti na mobilnu web-lokaciju u kojoj su imali problema s pristupom i 40% da će posetiti web mesto konkurencije”.

Da li je Vaš sajt prilagođen mobilnim uređajima?

Potrebno je prilagoditi vaš sajt kako bi odgovarao potrebama i željama vaših posetilaca. Možda se pitate zašto bi neko pokušavao pristupiti mojoj web lokaciji na mobilnom uređaju? Što bi tražili? Može li im moje trenutno iskustvo omogućiti da lako preduzmu sve korake koje žele?

5. Budite traženi

Ako želite razviti znatnu online prisutnost, morate stvoriti web stranicu koja se može pronaći.
To počinje razvojem SEO strategije koja uzima u obzir pojmove za pretraživanje koje vaši korisnici kupaca i publika traže. Ovi uslovi za strategiju trebaju uključivati ​​izradu sadržaja koji je relevantan za potrebe vaših posetilaca. Video, blogovi i e-knjige nekoliko su primera sadržaja koji to mogu učiniti.
Pobrinite se da ne budete previše zauzeti s beskrajnim sadržajnim mogućnostima za koje biste se mogli rangirati. Prepoznajte pravilne ključne reči prvo da vidite šta vaša publika zapravo traži, tako da ne privlači previše posetilaca koji nikada ne bi kupili vaš proizvod ili uslugu.

6.  404 pogreške ili stranica ne postoji

Zavisno o veličini vaše web-lokacije ili koliko je prošlo, možda ćete tu i tamo imati nekoliko stranica ili veza koje ne funkcionišu. A iznad svega toga, vaši posetioci vas neće čak ni obavestiti.
Uzmite vremena za procenu da li vaša web-stranica ima broken links (doslovno prevedeno – slomljena veza; link koji vodi na stranicu koja više ne postoji)

Exit mobile version