Baguje.COM

Kako da proverite gde se nalazite u SVIM rezultatima pretrage na Googlu?

Ukoliko želite da se prikažete u rezultatima pretrage za određeni termin i rešite da dobro optimizujete sajt, stranicu i izgradite povratne veze, veoma lako možete proveriti trenutnu poziciju među konkurencijom prostom pretragom termina. Problem nastaje ukoliko se ne nalazite na prvoj strani ili želite da proverite za koje još termine pretrage se takođe pojavljujete.

Rešenje za ovo daje vam Google Search Console, nekadašnji Webmaster Tools koji je već ranije pomenut kada smo pričali o proveravanju povratnih veza ka vašem sajtu. U pitanju je besplatan alat za koji je potrebna prosta registracija i verifikacija sajta, i koji vam u mnogome olakšava analizu i dalju optimizaciju za pretraživače.

Poziciju vašeg sajta na Googlu možete pogledati pod Search Traffic > Search Analytics. GSC omogućava pregled četiri vrednosti i po šest osnova:

Ove vrednosti se mogu posmatrati po osnovama:

Ukoliko kliknete na bilo koji rezultat, možete ga pregledati po drugoj osnovi. Recimo, ukoliko selektujete neki termin pretrage (Queries) i promenite pregled na strane (Pages), možete videti koje sve strane vašeg sajta se prikazuju za taj termin pretrage i na kojoj poziciji.

GSC vam pruža beskrajne mogućnosti analize sajta i pozicije u pretraživačima, i pomaže vam da uočite nove trendove i prilike kojima možete unaprediti svoj biznis.

Exit mobile version