Baguje.COM

Telenor pustio u rad 4G – LTE mrežu

Kao što naslov kaže, Telenor je u nekim delovima Srbije pustio 4G mrežu. Prenosimo njihovo saopštenje u potpunosti:

Telenor je pustio 4G signal, a njegovi postpejd korisnici prvi su u Srbiji koji već danas mogu da osete sve prednosti 4G mreže u okviru svojih tarifnih „Telenor svojim korisnicima u svakom trenutku obezbeđuje mrežu svetskog kvaliteta, a lansiranje 4G je logičan korak u tom procesu. Prve testove 4G u Srbiji obavili smo još 2011, a danas, kada je to u Srbiji i zakonski omogućeno, pustili smo 4G signal i korisnicima omogućili još pouzdaniju internet konekciju, brže preuzimanje i pretraživanje interneta. Nastavljamo da pružamo najbolje korisničko iskustvo, a širenje 4G mreža je važan deo toga“, kaže Uve Fredhejm, generalni direktor Telenora Srbija.

4G mreža u ovom trenutku pokriva delove Beograda, centar Subotice, Kopaonik i Zlatibor. U predstojećem periodu, Telenor će pokriti područje Niša i Novog Sada i nastaviti sa pokrivanjem Beograda. Uvođenje 4G će se odvijati postepeno, prvo u gradskim, a kasnije, i u ruralnim oblastima, zavisno od potreba Telenorovih korisnika.

Korisnici Telenora koji imaju uređaje koji podržvaju 4G potrebno je da zamene SIM za 4G kompatibilnu SIM karticu (uSIM kartice) u najbližoj prodavnici Telenora, koje su već dostupne. Zamena SIM kartica je besplatna i nužan korak kako bi korisnici koristili 4G, osim što je potrebno da budu u oblasti pokrivanja 4G signalom.

U svojoj ponudi Telenor ima uređaje koji podržavaju 4G. Ako korisnici već imaju uređaje za 4G (telefone, tablete i MiFi) kupljene u Telenoru, ne moraju kupovati nove, već samo zameniti SIM karticu za 4G kompatibilnu SIM karticu (uSIM kartice) u najbližoj prodavnici 4G mreža donosi do šest puta brži Internet, brže preuzimanje, pretragu i striming nego 3G i pouzdaniju internet konekciju. Korisnici će uštedeti vreme koristeći napredne usluge i imati bolje mobilno internet korisničko iskustvo.

Na našem sajtu možete pronaći sve detalje u vezi sa zamenom kartica, savete kako najbrže do 4G i aktuelnu ponudu uređaja: http://www.telenor.rs/sr/O-Telenoru/Mreza/4G/

Kako bi proverio stanje, jutros sam u Telenor poslovnici u Subotici zamenio svoju SIM karticu za gorepomenutu novu, i probao u centru Subotice, gde je inače pušten već 4G signal, kako to sve funkcioniše. Vaš telefon će pokazivati LTE oznaku ili 4G pored oznake za jačinu mobilnog signala, a download brzina će vam biti višestruko veća nego što ste navikli. Kakve rezultate sam ja dobio možete videti u slici ispod:

Exit mobile version