Baguje.COM

Konačno predstavljeni Samsung Galaxy S6 i S6 Edge

Samsung je upravo na MWC konferenciji predstavio svoja 2 nova modela telefona, jednog dugo-očekivanog, Galaxy S6 i drugu generaciju Edge telefona, S6 Egde. Ono što je za sada na početku najbitnije pomenuti je to da je Samsung konačno odlučio da radi sa metalom, tako da su na S6 stranice metalne dok je pozadina od stakla.
SAmsung-Galaxy-S6-edge

Dok S6, kao što smo rekli ima ravan ekran, metalni okvir i staklenu pozadinu, Edge ima zaobljene ivice a zadnja i prednja strana su od stakla takođe. Oba uređaja imaju 5.1 inčni QHD Super Amoled ekran, Samsung Exynos procesor sa osam jezgara i 3GB RAM memorije.

Uređaji dolaze sa 32, 64, ili 128 GB unutrašnje skladištene memorije. Ekran tj. staklo je Gorilla Glass 4 generacije. Što se tiče sistema, oba telefona imaju Android 5.0 Lolipop. Kada već gledamo sve specifikacije, bitno je napomenuti da je zadnja kamera od 16 megapiksela sa optičkom stabilizacijom slike i mogućnošću snimanja 4K video zapisa. Prednja kamera je 5 MP.

Takođe, na uređaju se nalazi i nov senzor otiska prsta koji više ne zahteva da prostom pređete preko njega, nego je dovoljno samo ga nasloniti, a usput je i brži. Telefoni imaju podršku i za bežično Qi i PMA punjenje, veoma brzo USB punjenje koje je 1,5 put brže nego na S5.

Što se tiče baterija, obe su ugrađene i ne mogu da se menjaju, a imaju 2550mAh tj. 2600mAh (Edge varijanta).

Cene još uvek nisu poznate, a same telefone možemo očekivati polovinom aprila 2015. godine u prodaji.

Zvanično predstavljanje možete pogledati u video klipu ispod:

Exit mobile version