Baguje.COM

Kako da instalirate Windows 10 preko Windows 7 ili 8

Microsoft je pre nekoliko dana objavio update za probnu verziju Windows 10 operativnog sistema, a mi ćemo vam sada pokazati uputstvo kako da ga već danas probate ukoliko imate Windows 7 ili Windows 8 instaliran na vašem računaru. Da odmah napomenem, da ovaj tekst pišem sa Windows 10 sistema i da sam veoma zadovoljan kako on izgleda i kako me služi. Takođe, bitno za napomenuti je da je Windows 10 hardverski zahtevan kao i Windows 7, pa ako ga vaš računar “gura” bez problema, onda ćete moći instalirati i “desetku”.

  1. Pre nego što počnete prelazak, predlažem da sačuvate sve podatke sa C: particije vašeg računara, da bi mogli da ih vratite ukoliko bude nekih problema prilikom prelaska na nov sistem. Ja tih problema nisam imao, ali za svaki slučaj, uradite backup.
  2. Prijavite se u Windows insider program i preuzmite mali program sa Microsoft sajta veličine 10 MB i instalirajte ga. Program će se sam otpakovati, pokrenuti i tražiti od vas da restartujete računar što treba i da uradite.
  3. Odmah čim se računar upali, videćete da imate nov update na Windows update-u koji treba da instalirate (napomena, ovaj update je veći od 2 GB, pa obratite pažnju ukoliko koristite Internet sa merenim protokom).
    upgrade-to-windows10-windows-update
  4. Kada se sve preuzme, kreće instalacija koja može da potraje i nekoliko sati u zavisnosti od brzine vašeg računara.
  5. Kada se instalacija završi, videćete da imate sve svoje dokumente i programe zadržane na sistem.

Kako vam se dopada Windows 10?

Exit mobile version