Baguje.COM

Kako da ubrzate učitavanje Downloads direktorijuma ?

Da li vam se dešava da kada hoćete nešto da snimite u Downloads direktorijum sa Interneta treba da čekate duže od 10 sekundi da se učita ceo sadržaj ? Isto tako, kada hoćete nešto da vidite u njemu, nailazite na isti problem (ukoliko ne koristite Total Commander) presporo učitavanje direktorijuma.

Kako bi ubrzali sporo učitavanje Downloads direktorijuma postoji jednostavan trik koji možete uraditi.

Sve što je potrebno jeste da pronađete direktorijum na vašem računaru (Skoro uvek je u My Documents direktorijumu), kliknete desnim dugmetom miša na njega i odaberete opciju Properties. Nakon toga, kada vam se otvori prozorče kao na slici iznad, odete na poslednju karticu (tab) koja se zove “Customize” i u delu optimizacije direktorijuma odaberete opciju General items. Potvrdite izmenu klikom na dugme “Ok” i završili ste posao.

Od sada pa na dalje (dok ne “srušite” sistem, tj. reinstalirate Windows),  Downloads direktorijum će se učitavati brzo kao i svaki drugi direktorijum na vašem računaru. Pored ovog trika, nije na odmet i da malo pročistite ovaj direktorijum od raznoraznih stvari koje ste preuzimali ranije.

Exit mobile version