Baguje.COM

Google objavio zvaničnu kamera aplikaciju za Android telefone

Google je sinoć objavio zvaničnu kamera aplikaciju za Android telefone i možete je instalirati odmah ukoliko vaš telefon “gura” Android 4.4 KitKat verziju.

Ono što je novo u ovoj aplikaciji je da je veličina fotografije prikazane na ekranu dok slikate identična onoj koja će biti kada je uslikate. Dakle, aplikacija prikazuje 100% tačne dimenzije krajnjeg rezultata. Takođe, uz pomoć smanjivanja fotografije tj. prilagođavanja ekrana, dobili smo ogromno dugme za “okidanje” tj, cela siva površina koju vidite na slici iznad je jedno veliko dugme uz pomoć koga slikate ili počinjete sa snimanjem video zapisa.

U aplikaciji se nalazi i novi mod slikanja a to je “lens blur” tj. opcija da nakon snimanja fotografije odredite fokus.

Unapređena panorama, tj. proširena rezolucija kranje fotografije koju snimite sa panorama opcijom. Isto ovo je urađeno i sa foto sferama koje su sada u novoj verziji aplikacije čak 50MP veličine. Inače, foto sfere su sada zvanično prvi put dostupne za uređaje koji nisu objavljeni pod Nexus imenom.

Kamera je dostupna na Google Play prodavnici (http://goo.gl/llsZjx) i kao što rekoh, radi na svim telefonima i tablet uređajima koji imaju Android 4.4 verziju.

Ukoliko pak nemate mogućnost instaliranja ove aplikacije na vašem telefonu jer piše da država nije podržana, sam APK fajl možete nezvanično preuzeti sa sajta http://gappsearly.com/google-apps/google-camera/

Exit mobile version