Baguje.COM

HTC predstavio novi HTC One (M8)

HTC je konačno predstavio svoj dugo planirani HTC One telefon. Ovo je inače telefon o kome se saznalo gotovo sve pre zvaničnog predstavljanja koje se dogodilo nešto ranije danas.

 

Telefon je flagship telefon za 2014 godinu i napravljen je kako bi parirao Galaxy S5 i ostalim flagship telefonima drugih kompanija. Za razliku od prethodne verzije telefona, ovaj ima 5 inčni ekran, Snapdragon 801 2.3GHz proceosor sa četiri jezgra, 32 GB prostora na telefonu i podrškom za SD kartice. Ono što ovaj telefon izdvaja od drugih telefona je dupla kamera na poleđini telefona. HTC je odlučio ovaj put da ide na kvalitet umesto na mega piksele, pa su tako obe pozadinske kamere od 4 MP dok je prednja povećana na 5 MP.

Ono što možete postići sa dve kamere jeste da nakon snimanja fotografije promenite fokus istoj, ili da u toku slikanja zamutite pozadinu. Uz pomoć ove dve kamere telefon je sposoban i da odredi i “dubinu”, pa tako može da uradi posebne efekte na pozadini fotografije. Više o tome ćemo saznati u budućnosti.

U telefonu je pojačana i baterija pa HTC sada tvrdi da je 40% bolja od baterije u prehodniku.

Još jedna od oblasti u kojoj HTC prednjači u odnosu na ostale je zvuk. Kao što možete videti na slici ispod, nov HTC ima dva BoomSound zvučnika na prednjoj stranici za koje HTC takođe tvrdi da su 25% bučnija od prehodnika.

Telefon će biti dostupan kod preko 100 operatera od aprila ili maja 2014. godine, a cena još uvek nije poznata.

Pored ove verzije telefona, predstavljena je ista samo Google Edition, tj. telefon sa istim specifikacijama sa sa običnim Android sistemom umesto sa HTC Sensom.

 

Exit mobile version