Baguje.COM

Samsung predstavio Galaxy S5 !

Nakon više od pola godine iščekivanja i raznih podataka o tome kakav će biti sledeći Galaxy, Samsung je sinoć konačno predstavio novog naslednika Galaxy S serije telefona Samsung Galaxy S5.

Dimenzije

Samsung Galaxy S5 sa dimenzijama 142×72.5×8.1mm i težinom 145g je 15g teži od svog prethodnika S4. Veoma je sličan kao i prethodnik i verujem da ćete ga lako moći zameniti. Što se tiče zadnjeg dela, on je završen mat dizajnom i istačkanom teksturom.

Snaga ?

Telefon je veoma moćan, iako ne toliko koliko su se neki nadali, i dalje je jedan od najmoćnijih telefona na tržištu. U njemu se nalazi Qualcomm Krait 2,5GHz procesor sa četiri jezgra, 2 GB RAM memorije, što za sada ima samo malo telefona, i pokretaće poslednu verziju Androida KitKat.

Ekran

Što se tiče ekrana, on je malo veći od S4 i veličine je 5,1 inča Super AMOLED Full HD ekran.

Kakva je kamera ?

Neku su već oduševljeni kamerom koji su uspeli da je probaju na samoj prezentaciji, Samsung očigledno ulaže mnogo truda u kameru i softver koji dolazi uz nju. Galaxy S5 ima 16MP zadnu kameru i 2MP prednju kameru za video dopisivanje. Ono što je unapređeno je brzina fokusiranja koja iznosi 0,3 sekunde, što je trenutno rekord kod svih pametnih telefona. Takođe, ubačena je i mogućnost tzv, selektivnog fokusiranja, tj. menjanja položaja fokusa nakon kreiranja fotografije.

Još jedna od mogućnosti Galaxy S5 kamere je i snimanje video zapisa u 4K rezoluciji kako bi snimke mogli gledati na vašem 4K TV-u (ukoliko ga imate).

Moćna baterija

U telefon su konačno ubacili malo veću bateriju (zato je S5 malo deblji od S4 po dimenzijama) od 2800 mAh. Takođe, ubačena je i mogućnost ultra režima čuvanja baterije koji pretvara vaš ekran u crno beli i gasi sve nepotrebne stvari na telefonu, dok SMS i pozivi funkcionišu.

Senzori

Senzori u ovom telefonu su za sada najveće iznenađenje. Ubačen je senzor otiska prsta u home dugme na telefonu, baš kao što je to uradio Apple sa Iphone 5. Pored ovog senzora koji će služiti najviše za zaštitu podataka i zaključavanje privatnih stvari, ubačen je i senzor koji meri otkucaje srca, koji će uz pametne aplikacije moći da vam pravi grafikone otkucaja srca ali i da komunicira sa pametnim satovima.

Šta još ?

USB 3 mogućnost je ubačena u telefon. I još nešto sasvim interesantno, tzv. Download booster, tj. mogućnost telefona da preuzimanje fajlova sa Interneta podeli sa WiFi i mobilnom konekcijom u isto vreme pa će vaš download mnogo brže da se skine.

Takođe, telefon je prvi Galaxy telefon iz serije koji je vodootporan i otporan na prašinu.

Dostupnost

Kako je zvanično objavljeno, telefon će biti dostupan u mnogo država i preko 150 mobilnih operatera 11. aprila 2014. godine.

Kraj ?

Za kraj, predlažem da pogledate kratak video snimak zvaničnog predstavljanja.

Exit mobile version