Baguje.COM

Samsung predstavio 2 nova pametna ručna sata

Samsung je pre nekoliko trenutaka predstavio 2 nova pametna ručna sata, naslednike Galaxy Gear sata koji smo videli prošle godine. Ono što je najveća razlika od prošlog sata je operativni sistem. Samsung je odučio da iskoristi svoj Tizen operativni sistem umesto Androida na novim satovima. U pitanju su satovi pod imenom Galaxy Gear 2 i Galaxy Gear 2 Neo.

Naravno da nije promenjen samo sistem, menjali su i hardver, kamera je premeštena gore, na sam sat i nije više sa strane a ubačen je i IR port uz pomoć koga sada sat možete koristiti i kao daljinski upravljač.

Što se tiče razlike ove dve verzije je u pitanju samo boja i kamera, Neo je obojen drugom bojom i nema kameru, dok Gear 2 ima i kameru i mogućnost biranja više boja.

Specifikacije:

Gear 2 ima 1,3 inčni (320 x 320 rezolucija) Super AMOLED ekran, baš kao i originalni Galaxy Gear, pokreće ga procesor sa 2 jezgra na 1 GHz, ima 512 mb RAM memorije i 4 GB prostora za skladištenje podataka. Baterija mu je 300 mAh što bi po Samsungu trebalo da drži Gear upaljen oko 3 dana sa običnom upotrebom ili 6 dana sa jednostavnim korišćenjem.

Cene još uvek nisu poznate, a ukoliko ste nestrpljivi sačekajte do sutra kada počinje MWC gde će Samsung verovatno zvanično objaviti cene.

 

Exit mobile version