Baguje.COM

Rođendani Facebook prijatelja u Google kalendaru (+Android obaveštenja)

Verovatno ste svi vi nekada zaboravili na rođendan neke drage osobe zbog previše obaveza a ja ću vam sada pomoći da vam se to nikada više ne dogodi.  Dakle, predstaviću vam mogućnost uz pomoć koje možete da sačuvate datume rođenja svih osoba koji su na Facebooku a koji su vaši prijatelji u Google kalendar i onda da u Google kalendaru namestite notifikacije za Android telefon. Upravo ovim postupkom dobijateće obaveštenja na dan rođendana vašeg prijatelja sa Facebooka. Pa da krenemo u ovo brzo podešavanje:

1. Prijavite se na Facebook i kliknite na dugme “Events” iliti Događaji sa strane ili jednostavno učitajte ovu stranicu: http://www.facebook.com/events/list2. Odmah zatim, kliknite na malu ikonicu podešavanja skroz sa desne strane stranice i odaberite opciju “Export” ili “Izvoz“.

3. Odmah zatim će vam se pojaviti prozor sličan ovome ispod na slici i tu treba da kliknete desni klik na prvi link i odaberete opciju “Copy Link Location”.

4. Sada učitajte Google kalendar na adresi https://www.google.com/calendar/ i u meniju sa strane pod opcijom “Other calendars” kliknite na strelicu koja pokazuje na dole i odaberite opciju “Add by URL”. Baš kao što je to prikazano na slici ispod:

5. Tu vam se pojavljuje prozor u koji morate da ubacite adresu koju smo kopirali u koraku 3. ovog uputstva. Kada je ubacite (desni klik mišem na prazno polje pa odaberete opciju “Paste”), treba da vam se pojavi nešto slično ovome.

Ovde je dovoljno samo stisnuti dugme “Add Calendar” i uspešno ste završili postupak dodavanja FB kalendara sa rođendanima u Google kalendar. Na kraju to treba da izgleda slično kao kod mene:

Sada, kada ste dodali kalendar rođendana u Google kalendar, vreme je da ga podesimo da nam šalje Email obaveštenja za rođendane. Dakle, kliknite na strelicu pored kalendara “Friends birthdays” i odaberite opciju “Reminders and notifications”. Na stranici koja se pojavi, u prvoj opciji odaberite “Add reminder” i podesite ga kako vam odgovara, ja sam svoj podesio ovako:

Dakle, dan pre svakog rođendana će Google kalendar da mi pošalje email sa obaveštenjem. Takođe, možete da dodate i SMS obeveštenja, ali pre toga u podešavanjima Google kalendara morate da dodate svoj broj telefona.

To bi ukratko bilo to, nadam se da više nećete “zaboravljati” rođendane vama bitnih osoba 🙂

Exit mobile version