Baguje.COM

Youtube omogućio svim korisnicima live stream – prenos uživo

Da, verovatno ste ranije već pročitali da je Google na Youtube sajtu omogućio live stream tj. prenos uživo sa kamere odabranim korisnicima koji su imali određen broj pratilaca na svojim Youtube kanalima, a od juče, svi korisnici koji su registrovani na Youtube imaju mogućnost da svoj snimak uživo pokažu svima u svetu putem ove nove opcije.

Nemojte se odmah obradovati jer je mogućnost skroz nova i polako se postavlja svim korisnicima. Kako bi proverili da li ste već dobili tu mogućnost, posetite stranicu https://www.youtube.com/features i pogledajte na dnu gde piše “Live events”. Ukoliko je ikonica pored zelena, onda već imate mogućnost da pravite prenose uživo, a ukoliko nemate, moraćete sačekati još koji dan/nedelju.

Takođe, kako bi imali ovu mogućnost, vaš nalog mora biti “stabilan” tj. da prethodno niste poslali ni jedan video zapis sa recimo muzikom koja je zaštićena autorskim pravima, pa vas je Youtube označio kao “plagijatora”. Da li je vaš nalog u redu i sa ove strane možete pogledati na istoj stranici koju sam spomenuo gore, samo što sad gledate skroz na vrhu stranice podatke. Kod mene to izgleda ovako:

Exit mobile version