Baguje.COM

Google konačno omogućio preuzimanje Gmail i Calendar podataka

Google je nakon više od godinu dana od kad je predstavio alatku Takeout (mesto gde možete preuzeti podatke koje google ima o vama a koji se nalaze na njihovim servisima) konačno omogućio preuzimanje podataka i za Gmail i za Google Calendar. Gmail podaci se preuzimaju u .mbox formatu i možete kasnije da ih “uvezete” u većinu programa za elektronsku poštu.

Još jedan način na koji možete ovo iskoristiti a koji vam na svu sreću Google omogućava jeste da izvezete samo određene grupe (labele) sa gmaila, pa tako recimo možete da preuzmete svu poštu pod grupom “posao” i sačuvate je na vašem računaru, ili da recimo napravite mesta na Gmailu i sačuvate sve poruke direktno na vašem računaru ili negde u “oblaku” a da ih obrišete sa gmail naloga.

Kod kalendara je ista stvar, omogućeno vam je da izvezete sve vaše kalendare ili svaki ponaosob i uvezete ih kasnije recimo na mobilni telefon ili u program za kalenedar na vašem laptopu ukoliko planirate put negde gde znate da nećete imati pristup Internetu.

Sve što je potrebno da uradite da biste počeli preuzimanje jeste da posetite stranicu https://www.google.com/settings/takeout

Exit mobile version