Baguje.COM

Audio plejeri

Razvojem tehnologije sažimanja zvuka bez gubitaka, pažnja stvaralaca audio plejera više nije usmerena na kvalitet zvuka, jer su tu razlike minimalne, nego su je prebacili na organizovanje udobne biblioteke (fonoteke). Zbog toga su svi plejeri dobri na svoj način, a tvrdnje da je jedan bolji od onog dugog, u najvećem broju slučajeva se zasnivaju na ličnom ukusu za organizaciju.

Naši vredni prevodioci su preveli nekoliko audio plejera na srpski jezik. Oni, uglavnom, sadrže dovoljno postavki, pomoću kojih korisnik može da prilagodi izgled plejera prema svom ukusu. Najbolje je da isprobate svaki od njih na na neko vreme, i sami zaključite koji lično vama najviše odgovara.

Aimp
AIMP (Artem Izmailov Medija Plejer) je izvanredan plejer, koji nije zahtevan u odnosu na sistemske resurse, a veoma je kvalitetan, funkcionalan, jednostavan, jasan, besplatan i postoji na srpskom jeziku. Aimp se smatra jednim od najboljih besplatnih audio plejera. Detaljniji opis možete pronaći ovde.

 

Winyl
Winyl nije mnogo poznat u našoj zemlji, iako postoji na srpskom jeziku. Jednostavan je udoban i vrlo pregledan. Detaljniji opis možete pronaći ovde.

 

 
Jaangle
Jaangle je dobar, besplatan medija plejer i planer, sa raširenim opcijama pretrage po bazi podataka i uređivanjem tagova. Postoji na srpskom. Za one koji žele da se razonode, plejer čak ima i igru, čiji je smisao „pogađaj melodiju“.

 

 

Spider
Spider Player je besplatan, audio plejer za Windows, koji za reprodukciju zvuka koristi biblioteku Bass audio library i skup njenih dodataka. Postoji na srpskom jeziku. Koristi malo sistemskih resursa, a podržava: maske, promenu jezika sučelja, ima audio-graber, konvertor, uređivač tekstova pesama, uređivač tagova, nekoliko ugrađenih zvučnih efekata, internet-radio,…

Songbird
Songbird je neobičan plejer i sa tehničke i sa korisničke strane. Preveden je na srpski. Projekat je otvorenog koda i sa proširenim podešavanjima. Koristi tehnologije koje se koriste u projektima Mozilla (Firefox, Thunderbird, Sunbird,…) i, kao i ti projekti, može da koristi veliki broj dodataka, što mu značajno širi mogućnosti.

Songbird objedinjuje funkciju plejera s mogućnostima veb pregledača, što je vrlo neobično, ali za korisnike može biti veoma pogodno. Negativna strana je što plejer zauzima istu količinu sistemskih resursa kao i Firefox, a i ne može se sažeti u statusnu liniju, pa kao takav, on odgovara maksimalistima i nije pravi izbor za one, koji bi samo, jednostavno, da slušaju muziku.

Exit mobile version