Baguje.COM

Koji faktori najviše utiču na rangiranje sajta?

Najpoznatiji i najposećeniji Internet pretraživač, “Google” konstantno prati dešavanja na internetu. Gotovo svakodnevno se vrše različite analize, a na osnovu kojih se dolazi do saznanja o razlozima dobrog kotiranja sajta. Nedavno je objavljeno da se za ove analize koristi čak dve stotine različitih parametara, a na kraju se sumiraju rezultati.

Eksperti iz ovog Internet giganta teže da unaprede Internet sadržaje, pa se često dešava da promene parametre koji dovode do boljeg kotiranja sajtova. Tako je, na primer do nedavno vrlo bilo važno gde se i u kojoj količini postavljaju ključne reči, a onda su SEO eksperti počeli da se hvataju za glavu, jer je uveden i još jedan vrlo bitan parametar, a to je kvalitet sadržaja. Takođe je utvrđeno i da je pretraživaču potrebno određeno vreme kako bi kotirao kvalitetan, originalan sadržaj na nekom sajtu, a isto tako su stručnjaci iz ove oblasti primetili da “Google” kopiran sadržaj rangira vrlo loše.

Ono što posebno otežava dobru optimizaciju sajta jeste činjenica da kompanija “Google” nikada do sada nije objavila, a vrlo je izvesno i da neće, sve te parametre pomoći kojih se dolazi do dobrog rangiranja sajta. Zato je za ovaj posao, najbolje angažovati stručkanje, koji su uvek u toku sa svim novinama.

Tako, na dobro kotiranje sajta na pretraživačima, pored kvalitetnog i originalnog sadržaja, utiču i brojne druge stavke. Navešćemo samo neke od njih: dobro odabran naziv domena, (ne) povezanost sa socijalnim mrežama, način sortiranja podataka, brzina učitavanja stranice i slika i mnoge druge.

Kako ključne reči utiču na rangiranje sajta?
Kao što smo već pomenuli, ovo je prema najnovijim saznanjima jedna od najbitnijih stavki za dobro rangiranje sajta na pretraživačima. Naravno, uz kvalitetan i originalan sadržaj.

Vrlo jak signal važnosti i kvaliteta određenog sajta šalje ključna reč u “tittle tag” – u. To je, ujedno i drugi po važnosti deo sadržaja nekog sajta.

Primećeno je i da ukoliko oznaka naslova ( “tittle tag” )počinje upravo sa ključnom reči, ima mnogo bolju prođu na pretraživačima, nego u slučaju da se ta reč nalazi na kraju oznake.

Još jedan vrlo važan signal relevantnosti nekog sajta jesu i sami tagovi i vrlo je poželjno da se ključna reč nađe i u njima. Samo ne treba preterivati sa količinom ključnih reči, jer sajt baš iz tog razloga može lošije da se kotira. Prema mišljenju stručnjaka koji se bave SEO optimizacijom, poželjno je na otprilike svakih četiri stotine reči ubaciti ključnu reč.

Ukoliko se ključna reč nađe u takozvanom H1 tagu, tada “Google” dobija jasan signal da je ta reč bitna za vaš sadržaj i upravo pomoću nje se postiže bolje rangiranje sajta.

Dakle, da rezimiramo: da bi vaš web sajt stigao u sam vrh pretrage na bilo kom pretraživaču, a posebno “Google” – u trebalo bi da ispoštujete određene smernice, koje će vam dati SEO stručnjak koga angažujete da optimizuje sajt, a koje će vas dovesti do samog vrha pretrage. Zato se uvek savetuje da angažujete stručnu osobu, jer ako sami krenete da istražujete šta je sve neophodno za poboljšanje rangiranja vašeg web sajta, bojim se da ćete izgubiti mnogo vremena, a vrlo lako se može dogoditi da ne postignete efekat kakav bi, zasigurno mogao da postigne SEO stručnjak.

Najbolju profesionalnu SEO uslugu možete dobiti na sajtu: www.seoexpert.rs

Exit mobile version