Baguje.COM

Juče san sutra realnost – modularni telefoni iz Motorole

Sećate li se da se pre samo nekoliko nedelja pojavio video klip kompanije phoneblock koja pokazuje ideju o modularnim telefonima, tj. telefonima koji su sastavljeni od blokova komponenti. Ukoliko se ne sećate, pogledajte klip ispod pa se vratite da pročitate ostatak vesti.

E sada, Motorola, kompanija koja proizvodi mobilne telefone a koju je kupio Google, je upravo objavila Projekat Ara, tj projekat za modularne telefone u saradni sa Phoneblocks kompanijom.

Projekat je zamišljen tako da je osnova telefona tzv, ENDO iliti endo skeleton, tj. zamislite ga kao kućište u koje se ubacuju razni moduli (grafička kartica, memorija, skladišteni prostor, mogućnosti za nove mreže, tastatura, kamera itd).

Inače, Motorola je u svojoj objavi objasnila da na ovom projektu radi već više od godinu dana, a da kada se pojavio Phoneblock klip pre nekoliko dana, oduliči su se kontaktirati autora i tada su otkrili da imaju toliko toga zajednično da su morali početi saradnju.

Šta dalje ? Još uvek se ne zna ali Motorola radi na tome. Nama ostaje da se prijavimo na njihovom sajtu na listu za obaveštenja povodom projekta ili da jednostavno pratite vesti na baguje.com 🙂

 

Exit mobile version