Baguje.COM

Xiaomi počeo da proizvodi televizore – 47 inča 3D smart za 370 evra

Da, upravo onaj Xiaomi što proizvodi mobilne telefone i gde je prešao Hugo Bara, čovek iz Google-a zadužen za Android je jednim tweetom na twitteru objavio da je počeo da proizvodi televizore.

Ono što je još više zanimljivo je to da je cena za 3D SMART tv od 47 inča 370 evra. Za 370 evra u Srbiji ako nabavljate TV iz uvoza možete da dobijete najviše 32 inčni TV (bez SMART-a i bez 3D-a).

Pitanje koje se nameće je “gde možemo ovo da kupimo?”, ali na žalost odgovora još uvek nema. Pitanje je da li će ovaj proizvod ikada da se pojavi na međunarodnom tržištu (što bi bilo odlično) ili će da ostane samo na kineskom.

Što se tiče specifikacija  tu je 1.7 GHz quad-core Qualcomm Snapdragon 600 procesor sa Adredo 320 grafičkim čipom. Koristi 2 GB RAM memorije i ima 8 GB prostora za skladištenje multimedijalnih fajlova. Tzv. MiTV podržava nekoliko tehnologija kao što su Miracast, WiDi, AirPlay, DLNA, SMB i druge. Uređaj podržava još i Bluetooth 4.0 kako bi se povezao sa džojsticima i ostalim kontrolerima. Uz njega dobijate set-top box za podršku za kablovsku televiziju. Naravno, pošto TV podržava 3D prikaz filmova, dobijate i 2 3D naočare.

Exit mobile version