Baguje.COM

Motorola predstavila Moto X

Motorola je juče na zatvorenoj konferenciji za novinare predstavila Moto X, nov telefon koji je rezultat saradnje Motorole i Googla. Podsetiću, Google je kupio Motorolu pre 2 godine i od tada kreću nagađanja kakav bi telefon mogao da napravi Google.

Što se tiče Moto X telefona, zamišljen je da bude dobar svima, da odgovara i mladima i starima, i tehnološkim zaluđenicima i običnim korisnicima. Napravljen je posebno da se dopadne Amerikancima jer se u reklamnim kampanjama koje su već krenule posebno ističe da je telefon sastavljen u Americi Za razliku od iPhone-a koji se sastavlja u Kini Motorola planira ovim potezom da privuče više korisnika.

Gledajući specifikacije nećete biti zaprepašćeni jer ni u jednom delu specifikacija nećete videti nešto “naj”, tj. top ili najbolje u grupi. Procesor je dual-core, ekran 4,7 inča, baterija 2.000 mAh (garantuju punih 24 sata upotrebe telefona uz normalnu upotrebu). 10 MP ClearPixel kamera pozadi i 2 MP kamera napred (stim da prednja kamera snima FullHD zapis, pa će preko Skype-a moći da vas vide u FullHD-u :)) .

Ono što pak jeste zanimljivo kod telefona je to da je maksimalno prilagodljiv korisnicima. Naime, negde početkom septembra će korisnici moći da naruče kakav Moto X žele, tj. kako da izgleda. Mogu da se biraju 2 prednje maske, bela ili crna, a izbor zadnjih maski je čak 16 komada.

 

Ono što je još zanimljivije je to da će Motorola moći i da ugravira nešto u maske po vašem izboru kada budete naručivali telefon.

 

Više detalja o izboru graviranja, boja i dizajna pogledajte u klipu ispod:

 

Gledajući telefon sa softverske strane, na njemu će u početku biti Android 4.2.2, iako su svi očekivali nedavno objavljeni 4.3.

U Motoroli su iskoristili senzore u telefonu na najbolji način i napravili softversko rešenje za prikaz samo određenih piksela na ekranu kada vam je telefon u sleep modu. Dakle, nećete morati otključati vaš telefon 60 puta dnevno da bi videli da li imate neko obaveštenje (notifikaciju) već će se ona odmah prikazati na ekranu ali tako što će upaliti određene piksele na ekranu a ne ceo ekran i time sačuvati bateriju.

 

Takođe, tu je i “always listen” dodatak koji vam omogućava da vas telefon uvek čuje, pa je dovoljno da mu kažete “ok google now” i time ćete ga probuditi i “reći mu” da se obraćate njemu. Sve što izgovorite sledeće će “on slušati” kao komandu. Primer ovoga možete pogledati u video klipu ispod:

Kao što rekoh, telefon dolazi početkom septembra 2013. prvo na američko tržište. Cena će mu biti 199 dolara uz ugovor na 2 godine. Cena telefona bez ugovora još nije poznata.

Eh da, zaboravih pomenuti da ukoliko uzmete ovaj telefon (naravno, kad bude dostupan u Evropi, verovatno krajem godine) dobijate i 50GB besplatnog prostora na Google Drive servisu.

Exit mobile version