Baguje.COM

Koje su prednosti tableta sa Android operativnim sistemom?

Tableti na Android platformi su jedan od najboljih načina za gledanje video klipova, filmova i istovremeno surfovanje internetom. Oni su super prenosivi uređaji, lagani i imaju dovoljno veliki ekran osetljiv na dodir koji korisniku omogućava zadovoljstvo gledanja.

Za razliku od laptop računara, pa čak i notebook – a, tableti umnogome štede prostor i mnogo su lakši za prenošenje, a pomoću njih se može raditi isto što i preko laptopova i notebook – ova.

A njihov operativni sistem, odnosno Android je van svake konkurencije. Ne samo da je umnogome prestigao Apple iOS kao jedan od najpopularnijih operativnih sistema, već je za vrlo kratko vreme pokazao sve prednosti.

Navešćemo samo neke od prednosti Android operativnih sistema, a njih je zaista puno. Sa tim će se svakako složiti svi korisnici pametnih telefona i tableta koji funkcionišu na Android platformi.

Open source

Ovo je jedna od najvećih prednosti Android operativnog sistema. To znači da je reč o besplatnoj platformi i da svako može da dobije kod sa Google – a. Uz to, pogodan je za korišćenje na gotovo svim uređajima.

Sigurno se pitate zbog čega je ovo tako dobra karakteristika? Jednostavno, ne ulažete nikakav novac, a za uzvrat dobijate vrhunski operativni sistem za vaš tablet.

Google veza

Aplikacije na Google Play prodavnici pogodne za korišćene na Android platformi postje za većinu glavnih Google usluga, koje gotovo svi korisnici pametnih telefona koriste. Pod tim se podrazumevaju: Gmail, YouTube, Google Maps, Google Voice odnosno Skype, kao i različite aplikacije namenjene finansijama, prevodima i sličnim poslovima.

Izbor hardvera

Želite li radije „fancy“ iPad ili tablet koji radi na Android platformi? Ako odlučujete po razumu, onda će svakako vaš izbor pasti na tablet. Iz prostog razloga što tablet radi na platformi koja je apsolutno besplatna, a i postoji veliki izbor tableta različite veličine, različitih proizvođača i performansi.

Funkcionalnost

Android platforma je napravila veliki skok u funkcionalnosti. Ako uporedite, recimo stari DVD ili MP3 plejer, na kojima ste mogli da radite samo jednu radnju, biće vam sigurno jasno koliki je napredak u pitanju.

Tabletna Android platformi je vrlo moćan uređaj, zapravo prenosivi računar. Pomoću njega možete da uradite više stvari u istom trenutku, a možete ga vrlo lako prenositi.

Korišćenje tableta vam omogućuje da imate osećaj kao da radite stotine stvari u istom trenutku. Možete istovremeno da pretražujete internet, slušate muziku, igrate igrice i slično.

Ako ste, pak zabrinuti da li ćete se snaći sa korišćenjem tableta na Android platformi, ja vam postavljam pitanje: da li koristite PC ili, možda Mac? Ako ste imali prilike da koristite bilo koji od ova dva uređaja, garantujem vam da ćete biti oduševljeni jednostavnošću Android operativnog sistema. On je, u osnovi vrlo sličan i jednom i drugom, a opet dovoljno različit da bi bio originalan. Ikonice za različite aplikacije možete staviti na bilo koji od postojećih ekrana, kako biste se lakše snalazili u radu sa vašim tabletom.

Android platforma na tabletu je posebno interesantna, jer na njemu može biti istovremeno pokrenuto više aplikacija u isto vreme.

Uz to, poseban kvalitet Android platforme je Android mareket, odnosno Google Play prodavnica, koja svojim korisnicima širom sveta nudi veliki broj zanimljivih aplikacija, počev od aplikacija za Facebook do dnevnog horoskopa, koje umnogome olakšavaju komunikaciju i korišćenje ovih telefona. Ono što je posebno interesantno jeste što je većina ovih aplikacija, zapravo potpuno besplatna. Dovoljno je samo da odete na Google Play prodavnicu i instalirate željene aplikacije.

Dakle, iz svega navedenog je apsolutno jasno koje su to prednosti tableta sa Android operativnim sistemom. Kada kupite tablet koji radi na Android platformi dobićete operativni sistem vrhunskog kvaliteta, a potpuno besplatno, zatim veliki broj vrlo korisnih aplikacja, koje su u većini slučajeva potpuno besplatne, a uz to će se sve vrlo lako sinhronizovati sa vašim Google nalogom.

Kada krenete u potragu za tablet računarom, najbolje je da uporedite uređaje više različit proizvođača. Tek kada pronađete onaj koji vam najviše odgovara, počnite da upoređujete i cene određenog modela. 

Exit mobile version