Baguje.COM

Ingress – Igra koja osvaja svet – bukvalno

Ingress logo

Možda mnogi od Vas niste čuli za AR (Alternate Reality – alternativna stvarnost) igre još. Ingress je upravo jedna od igara koja uz svoju odličnu priču i razvoj dešavanja pokušava da nas uvuče u svet koji je svugde oko nas, a u stvari i nije.

Iza igre stoji razvojni tim Google-a nazvan samo kao Niantic Labs. Sinopsa priče jeste da je eksperimentacijama na CERN-u pored Higs Bozona pronađena još jedna misteriozna čestica ( Egzotična materija ili XM ) čija svojstva nisu u potpunosti još poznata.

Na početku igre vam se daje šansa da li da popijete plavu pilulu ili crvenu, tj. da li da postanete deo Otpora (Resistance) koji se bori protiv takozvanih Shaper-a ( koji se zalažu za prihvatanje nove energije ) ili Prosvetljenih (Enlightened) koji upravo šire učenje prihvatanja ovih novih dešavanja.

Igra može na prvi pogled da izgleda previše komplikovana, ali verujte čim je malo igrate shvatićete sve. Kako bi još olakšali stvari kad otvorite igru pojaviće Vam se uputstvo koji detaljno objašnjava sve sfere igranja.

Na svetu postoje različite javne skulpture, parkovi, crkve, znakovi, tornjevi, grafiti koji svi mogu biti emiteri XM-a ili portali. Na vama je da ih hakujete, povezujete i stvarate jaka polja koja će služiti strani na kojoj ste kako biste sa njima zahvatili što veći deo stanovništva ovog sveta.

 

Najinteresantnije u svemu jeste što se sve ovo odvija na ekranu vašeg telefona u realnom vremenu i prostoru, a kad kažem prostoru, onda mislim da biste igrali ovu igru morate izaći iz fotelje, iz stanova i kuća, na ulice i tražiti portale, hakovati ih, povezivati lično baš na tom mestu gde oni jesu u pravom svetu.

Za sve ovo Vam je potreban Android ili iOS telefon sa GPS-om i konstantnom vezom ka Internetu tako da su preporučeni mobilni paketi sa neograničenim Internetom ili barem 500MB – 1GB.

Igra je trenutno u open beta stadiumu tako da Vam treba kod koji tražite na sajtu www.ingress.com. Vreme čekanja su različita, meni lično je kod stigao za par minuta, neki su čekali koji dan, neki više nedelja ali stigne u svakom slučaju.

U Srbiji igra počinje da zaživaljva i svakim danom ima sve više korisnika. Subotica na primer je u dobroj meri zaštićena Otporom mada su Prosvetljeni malobrojni ali jaki.

Pridružite se i vi i okušajte se u borbi između dobra i zla (makar kojom stranom to smatrali).

 

Exit mobile version