Baguje.COM

Konferencija – WebCamp Zagreb

Zajednica web programera u Hrvatskoj po drugi put organizuje konferenciju WebCamp Zagreb koja će pokrivati teme zanimljive velikom krugu programera koji se bave razvojem web stranica i servisa nezavisno koji programski jezik ili platformu koriste.

Fokus konferencije je u predstavljanju iskustva u radu sa raznim tehnologijama, metodologijom rada i zanimljivim rešenjima nekog problema.

Organizatori Code@Six, FrontmenHr, FutureDEV, HUJAK, Python Hrvatska,ZgPHP, Girl Geek Dinners Hrvatska i Javascript Zagreb najavljuju kvalitetan program i brojna predavanja.

Konferencija će se održati u subotu, 26. oktobra 2013. godine u Zagrebu, u prostorima Hrvatske gospodarske komore na adresi Nova cesta 7.

Više informacija o konferenciji WebCamp Zagreb možete pronaći na službenoj stranici www.webcampzg.org

U Srbiji je krajem prošle osnovano Udruženje programera PHP Srbija koje ima za cilj okupljanje stručnjaka i entuzijasta u oblasti informacionih tehnologija, strukom ili interesovanjem vezanih za PHP tehnologiju u jedinstvenu zajednicu. Jedan od ciljeva udruženja je i da organizuje, samostalno ili u saradnji sa drugim institucijama, stručne skupove, savetovanja, sajmove, treninge, takmičenja, seminare i druge oblike edukacije u oblasti informacionih nauka i tehnologija.

 

U nedelju, 28. aprila, u Domu Omladine Beograda održano je prvo okupljanje PHP programera u Srbiji, u organizaciji Udruženja PHP Srbija, uz prisustvo skoro 300 učesnika, uglavnom programera, veb entuzijasta i ljubitelja internet tehnologija. Jedan od gostiju ovog skupa i predavač bio je i organizator WebCamp Zagreb konferencije. Ovo je samo početak događaja koje su u planu udruženja, koje iako jako mlado, nastoji da se razvije u jedno od vodećih udruženja koja se bave internet tehnologijama u Srbiji.

Udruženje programera PHP Srbija podržava akciju kolega iz Zagreba ​i poziva sve programere iz Srbije da se okupe u Zagrebu kako bi proširili i ujedinili zajednice u regionu.

Exit mobile version