Baguje.COM

Google kupio Waze

Google je juče objavio da kupio Waze, kompaniju koja pravi mobilnu aplikaciju za Android i iOS uređaje a koja je slična Google Maps aplikaciji koju radi Google. U pitanju je aplikacija sa mapama i besplatnom navigacijom ali upotpunjena sa društvenim slojem, tj. mogućnošću izmene mapa samih korisnika gde možete da prijavite recimo greške na mapi, gužvu u saobraćaju, policijsku patrolu, i još mnogo toga drugog. Na osnovu ovih podata, Waze aplikacija automatski preusmerava saobraćaj i navigaciju na alternativne rute kako bi vaši prijatelji, ali i svi ostali korisnici izbegli probleme na putu.

Google ih je kupio za oko 1 milijardu dolara i objavio da će za sada aplikacija da i svi servisi ostati netaknuti, kao i da će ceo tim ljudi koji radi u kompaniji Waze ostati u matičnom Izraelu.

Podsetiću da su i Apple i Facebook bili zainteresovani za Waze (nije zvanično potvrđeno) i da su nudili oko pola milijarde dolara, ali da su obe ponude odbijene najviše iz razloga jer su zaposleni trebali da se presele u SAD ukoliko se Waze proda. Kod Google-a to nije bio slučaj jer je poznato da Google ima velike kancelarije i u Izraelu.

Na kraju nam ostaje samo da pretpostavljamo šta nam sve stiže u narednim mesecima kao apdejt za Google maps, kako na mobilnim telefonima tako i na veb verziji mapa.

Aplikacija je još uvek dostupna i možete je preuzeti i koristiti sa Google Play prodavnice ili zvaničnog veb sajta http://world.waze.com/

Exit mobile version