Baguje.COM

Asus predstavio Memo Pad HD7, quad-core tablet za samo 11500 dinara

Nakon što smo objavili da je Samsung predstavio 2 nova Galaxy Tab 3 tableta, Asus se javio i objavio mnoštvo novih uređaja, čak 11. Među njima, verovatno najinterensantniji je Asus Memo Pad HD7, tablet sa čak 4 jezgra na 1.2 mHz i ekranom od 7 inča, a najbitnije od svega je cena, samo 129 američkih dolara, što nam dođe oko 11.500 dinara.

Dakle, tablet je veoma sličan Nexus 7 tabletu koji je objavio Google (a napravio takođe Asus), stim što mu je procesor samo malo slabiji, a opet, mnogo bolji što se tiče potrošnje baterije. Ekran je rezolucije 1280×800 ali je IPS ekran što će sigurno dati bolju sliku nego Nexus 7.

Tablet dolazi u dve varijante, sa memorijom od 8 GB i memorijom od 16 GB (149 dolara). Međutim, ono što je interesantno je da oba modela mogu da se prošire sa SD karticama, pa tako možete da dodate i karticu od 64 GB u jeftiniji model.

Što se tiče procesora, koristi se Mediatek quad core 1.2 Ghz Cortex A7 što je, kao što rekoh, malo slabiji model od Tegra 3 procesora koji je u Nexus 7 tabletu.

Što se tiče kamera, oba modela poseduju kameru od 5 MP koja je u stanju da snima HD video zapise i 1,2 MP prednju kameru za video pozive.

Modeli dolaze u nekoliko boja koje možete izabrati:

Exit mobile version