Baguje.COM

Testirali smo: Prestigio MultiPad 8.0 Pro Duo

Tableti postaju sve pristupačniji i široko dostupni korisnicima koji ne žele da izdvoje velike sume novca za solidan uređaj. U prilici sam da Vam predstavim uređaj koji odgovara pomenutoj klasi i pruža solidne performanse za svoju cenu. U pitanju je Prestigio MultiPad 8.0 Pro Duo 5580C.  Cena tableta se kreće oko 13.000 dinara na našem tržištu i svi veći lanci prodaje ga imaju u ponudi po ovoj ili sličnoj ceni. Testirani primerak je kupljen u Gigatronu.

MultiPad 8.0 Pro Duo

MultiPad 8.0 Pro Duo

Izrada i dizajn

Tablet ima neobičan izgled zato što mu je zadnji deo malo širi od prednjeg, što uglavnom nije slučaj sa drugim uređajima. Ovaj dizajn nije ostavio nikakav negativan utisak, ali ipak je malo neobično.Kućiste je napravljeno od gumirane plastika koja lepo leži u ruci i ostavlja utisak kvalitetne izrade. Dimenzije su 203x153x11 mm, težak je 490 g.

Sa leve strane se nalaze: 3,5 mm audio izlaz za slušalice, mikrofon, ulaz za punjač, ulaz za micro USB, ulaz za HDMI i dugme za zaključavanje/otključavane. Sa gornje strane se nalaze dugmici za pojačavanje i smanjivanje zvuka. Dugmići su kvalitetni i nema čudnih zvukova prilikom stiskanja. Sa desne strane se nalaze stereo zvucnici, prekrivani metalnom rešetkicom. Sa donje strane se nalazi ulaz sa Micro SD karticu do 32GB. Sa prednje strane se nalazi kamera od 0.3 mega pixela,a sa zadnje rupica za reset na fabrička podešavanja. Nečuje se krckanje plastike pri jačem stiskanju, a radi dodatne zaštite, Prestigio poklanja i praktičnu kožnu futrolu.

U kutiji se nalaze:

Dijagonala ekrana iznosi 8″ (20.3 cm). Rezolucija  je 1024×768, a gustina piksela je 160 ppi. Tip ekrana je LCD, i za razliku od IPS ekrana, ima lošije uglove vidljivosti i to se može smatrati najvećom manom koju sam primatio. Odziv ekrana je dobar i kvalitet boja je bez zamerki.

Performanse

Ispod haube se nalazi Dual Core ARM Cortex A9 AML8726-MX procesor koji radi na 1.5 GHz sa 1GB RAMa i Dual Core Mali 400 MP grafickim čipom koji zajedno pružaju veoma stabilan i brz rad sa Androidom 4.0.4. Ove specifikacije su dovoljne za većinu igrica i nisam imao ikakvih gašenja ili seckanja tokom igranja igrica kao što su: Air Attack HD, Temple Run 2, Angry Birds Space i slično.  Moguće je i ažurirati software na verziju 4.1 ali neke aplikacje neće raditi (naprimer Google Chrome) i performanse će biti za dlaku lošije.

Poseduje 8GB interne memorije od koje je oko 880MB predviđeno za instaliranje aplikacija. Pored toga, moguće je povezati eksternu USB memoriju oristeći OTG kabl koji se nalazi u kutiji.

U Antutu Benchmarku osvaja oko 9000, a u Quadrantu 4000 poena.

 

Baterija

Ovaj tablet poseduje Li-Polymer bateriju od 4700 mAh. Puni se 5 sati od 0% do 100% i omogućava oko 5 sati gledanja video snimaka, 36 sati preslušavanja muzike i 120 sati u standby režimu.

Zaključak

Za vreme testiranja, tablet nije pokazivao nikakve znakove opterećenosti i sve zadate operacije je izvršavao relativno brzo. Nisam probao funkcionalnost HDMI izlaza zato što je bio nestandardne veličine (tip C) i nisam mogao da ubacim SD karticu u njega i zato me je stalno obaveštavao da je kartica čas izvađena, čas ubačena. Preporucujem da lično proverite u prodavnici, prilikom kupovine, da li moze da se ubaci kartica i nesmetano zatvori poklopac koji je štiti. Za mene je ovo nevažan nedostatak, zato što bih u krajnjem slučaju koristio USB memoriju proko OTG kabla, ali ga treba napomenuti jer nekima 8GB nije dovoljno prostora skladištenje podataka.Jačina zvučnika će Vas razočarati ako planirate da ga koristite napolju, ali će zadovoljiti kućne potrebe. Ekran lako kupi otiske prstiju, ali meni to nije smetalo pri korišćenju.

Za svoj cenovni rang, i pored pomenutih mana, opravdava cenu brzinom i kvalitetom. Od mena topla preporuka.

Exit mobile version