Baguje.COM

Pretražujte Google samo uz pomoć glasa !

Odmah da pomenem da je ova mogućnost dostupna samo na najnovijem Google Chrome browseru, te vas stoga molim da proverite da li imate najnoviju stabilnu verziju (klik na ikonicu za meni, pa odete na “About”, verzija mora da bude najmanje 27.0.1453.93). Takođe, pored najnovije verzije browsera logično je da za glasovnu pretragu imate i mikrofon, bez obzira da li je on ugrađen u kameru ili je samostalan. Treće, otiđite na www.google.com i kliknite na ikonicu mikrofona u polju za pretragu i sada će vas Google pitati da mu dozvolite da pristupi vašem mikrofonu. Proverite da li su podešavanja dobra (da li je odabran dobar mikrofon ikoliko imate više) i počnite da koristite glasovnu pretragu 🙂

Da, to je sve što treba da uradite da biste počeli da “priupitate” Google nešto što vas zanima.

Inače, ova mogućnost je takođe prezentovana na Google IO 2013 konfereciji, samo što mi se čini da je tamo malo drugačija verzija.

Podsetiću vas da je ova mogućnost od davno prisutna na svim Android telefonima, samo ga upalite, kliknite na ikonicu mikrofona i kažite šta vas zanima.

Na Android telefonu prepoznavanje srpskog jezika je relativno dobro, dok je na računaru još uvek loše. Predlažem da koristite engleski prilikom pretrage putem glasa, ovde Google skoro da ne greši.

Exit mobile version