Baguje.COM

Google mape – potpuno nov izgled

Pao je redizajn i Google mapa, odmah nakon što je, na Google IO 2013 konferenciji objavljeno da je redizajniran Google+ društveni centar, objavljeno je i da su redizajnirane mape ali da im može pristupiti svako ko se prijavi za probnu verziju. Ja sam se prijavio odmah nakon završetka Google IO konferencije i jutros me u sandučetu sačekao poziv da probam nove Google mape.

Kako to nove mape izgledaju najbolje je da pogledate u video klipu ispod, a odmah nakon toga zatražite i poziv za probnu “vožnju”. Ukoliko ste već zatražili, budite strpljivi, uskoro će i u vaš inbox stići poziv.

Ovaj dizajn mapa inače izgleda mnogo lepše, a sam intefejs je toliko promenjen da ćete biti oduševljeni. Predlažem za početak da počnete da surfujete mapa u full screen režimu, tj. režimu celog ekrana koji vam omogućava vaš veb browser (obično tasterom F11 ulazite u ovaj režim).

Nove mape su integrisale Google Earth prikaz, a drugi mod koji postoji su klasišne mape (dakle nema više hybrid, satelit, roadmap itd.). Takođe, integrisan je i StreetView servis.

Mape su takođe usko povezane i sa Google+ servisom tj. tačnije vašim prijateljima na tom društvenom centru. Kada pretražujete recimo restorane, knjižare, ili bilo šta drugo, rezultati pretrage će u mnogome zavisiti od toga koliko su vaši prijatelji ocenili taj objekat.

Unapređena je i sama navigacija u mapama pa kao prvo možete da birate rute, a drugo, možete da birate vrstu prevoza (automobil, peške, bicikl, javni prevoz, avion).

Dakle, ne čekajte mnogo, odmah zatražite pristup ovoj probnoj verziji ukoliko želite da je testirate.

Exit mobile version