Baguje.COM

Besplatna navigacija za Android telefon – MapFactor

Za sve koji se spremaju da idu na letovanje ove godine, evo jednog zanimljivog uputstva o besplatnoj navigaciji za vaš telefon. Ono što je zanimljivo i što izdvaja ovu aplikaciju od ostalih besplatnih je ta što ne koristi Internet vezu da bi funkcinonisala, potreban vam je samo GPS uključen u telefonu i to je to. Takođe, preporučujem i da kupite punjač za telefon koji koristi napajanje kola a uključuje se u upaljač u kolima kako vam se baterija u telefonu ne bi brzo istrošila.

Kao što rekoh, aplikacija je potpuno besplatna i koriste mape sa OpenStreetMap servisa koji je takođe besplatan. Aplikacija može da koristi i mape iz standardne navigacije (TomTom, Navteq, Teleatlas itd.) pa ukoliko imate ovakav uređaj ili njegove mape, možete koristiti i njih. Pre upotrebe aplikacije, tj. pre kretanja na put je potrebno samo preuzeti mape sa Interneta, što vam aplikacija takođe omogućava prilikom prvog paljenja. Recimo za put u Crnu Goru vam je potrebna karta i Crne Gore i Srbije kako bi se ruta valjano izračunala.

Takođe u programu možete da birate i stajališta i meste preko kojih želite da idete. (primet mapa za CG i Srbiju za srpskim glasovnim komandama i ostalim potrebnim stvarima za preuzimanje je oko ~90 MB veličine).

Aplikaciju možete preuzeti na svoj telefon sa adrese https://play.google.com/store/apps/details?id=com.mapfactor.navigator

 

Exit mobile version