Baguje.COM

Objavljen WordPress 3.5 !

WordPress je nakon nekoliko meseci rada došao na verziju 3.5. Najveća razlika u odnosu na prošlu, 3.4 verziju je prilikom rada sa poslatim slikama jer je ceo deo za rad sa slikama napisan od nule.

Kao što možete videti na slici iznad, i izgled je potpuno promenjen. Sada je ceo prozor iskorišćen za “drag and drop” tj. mogućnost da samo prevučete fotografiju u prozor gde pišete i ona se automatski šalje na vaš sajt. Nakon toga, prozor je podeljen u 3 dela, slanje fotografija, kreiranje galerije i postavljanje odabrane fotografije. Rad sa fotografijama je takođe u mnogome unapređen i novim korisnicima na WordPress-u će biti mnog olakše da se snađu.

Pored ovoga, ispravljeno je mnoštvo grešaka, unapređen kod, brzina rada sa bazama podataka, a i dodata je podrška za Retina ekrane, tj. kvalitet svih ikonica je znatno povećan.

Još jedna od bitnih novina je i nova osnovna tema, Twenty Twelve. Takođe, promenjen je i izgled dela za pisanje tekstova, a kako on izgleda možete da pogledate ispod:

U video klipu ispod su prikazane sve promene ukratko:

A na stranici ovde možete detaljno da vidite bukvalno svaku izmenu u odnosu na prethodnu verziju WordPress-a.

Baguje.COM je pre nekoliko minuta osvežen na verziju 3.5 pa bi korisnici trebali da osete poboljšanje u brzini učitavanja sajta.

Exit mobile version