Baguje.COM

Nova verzija Google Chrome brauzera – 23 !

Već ? Da, već verzija 23, a to je zbog načina na koji Google imenuje i dodeljuje ove “brojke”. Objasnio sam već pre nekoliko godina zbog čega je to tako, a u suštini brojevi, bar ovi brojevi verzija, im nisu toliko bitni. Stoga i najnovija verzija od danas nosi broj 23.

Ono što je novo, a veoma bitno u ovoj verziji je svakako “do not track” opcija koja je konačno stigla i u Chrome. U pitanju je mogućnost korisnika da onemogući sajtove kao što su Google da ih prati po Internetu i na osnovu toga generiše reklame koje su tada prilagođene korisniku. Opcija se nalazi u podešavanjima i nije uključena prilikom apdejta brauzera na novu verziju.

Još jedna od novina će najviše radovati korisnike laptop računara koji koriste Chrome, a u pitanju je promena dekodiranja video klipova prilikom puštanja. Naime, iz Google-a kažu da će ovo u mnogome uticati na dužinu trajanja baterije jer su dekodiranje video zapisa sa centralnog procesora prebacili na grafički procesor i samim tim smanjili potrošnju baterije.

Exit mobile version