Baguje.COM

Nokia rebrendirala mape, dobrodošao HERE !

Nokia je objavila da je svoj Nokia Maps servis rebrandirala i od sada se zove HERE (eng. ovde). Pokrenut je nov sajt http://here.net koji, normalno, podseća na stare Nokia Mape. Uskoro se očekuje izbacivanje verzije programa za iOS i Android uređaje, a naravno, i za Windows Phone sisteme jer znamo da Nokia ima veoma blisku saradnju sa Microsoftom.

Takođe, juče se pojavila vest da je Nokia kupila firmu koja se bavi mapiranjem tj. tačnije izradom panoramskih fotografija od 360 stepeni, pa će to, kada se pretvori u servis/mogućnost HERE mapa biti direktan udar na Google mape i njihov StreetView servis.

Dok čekate aplikaciju za svoj mobilni telefon, predlažem da posetite adresu http://m.here.net gde možete uz pomoć običnog veb brauzera na mobilnom telefonu učitati mape i videti kako to sve izgleda.

Koliko sam ja mogao da testiram do sada, ove mape su toliko neprecizne da se putevi i železničke pruge prekapaju jedni preko drugih na mapama, pa tako recimo u Subotici železnička pruga prelazi preko kuća.

Exit mobile version