Baguje.COM

Objavljen Skype 6, mnoštvo novih mogućnosti, podrška za Windows 8, srpski jezik

Microsoft je danas objavio Skype 6. U pitanju je nova verzija, prva “glavna” od kad je Microsoft kupio Skype prošle godine.

U ovoj verziji je dodato mnoštvo novih mogućnosti, a jedna koju bih posebno izdvojio je mogućnost prijavljivanja na Skype bez pravljenja korisničkog imena. Dakle, u novoj, šestoj verziji Skype-a, ne morate da pravite korisničko ime već možete da se prijavite uz pomoć Windows Live ili Facebook naloga, što znači da ukoliko koristite bilo koji Microsoft proizvod online (msn, messenger, windows live, hotmail) tj. imate korisničko ime kod njih, to vam je dovoljno da bi ste se prijavili na ovaj nov Skype. Ista stvar je i sa Facebook nalogom. Sve što vam je potrebno je da unesete vaše Facebook korisničko ime i lozinku i upotreba skype-a je moguća.

Ukoliko pak već imate Skype nalog, a rešite da se prijavite uz pomoć Facebook ili Microsoft naloga, onda vam se pruža mogućnost da spojite vaš stari Skype nalog sa postojećim FB ili MS nalogom i od tada, ukoliko završite “spajanje” prijavljivanje na Skype se takođe može izvršiti uz pomoć te nove mogućnosti.

Pored ovoga, Skype je od sada moguće koristiti i na Windows 8 operativnom sistemu, gde ima potpuno nov dizajn koji je prilagođen Windows 8 Metro izgledu.

Još jedna od novina koja će posebno obradovati korisnike srpskog govornog područja je zvanična podrška za srpski jezik.

Još jedna od novina je i automatski update Skype preko Windows Update servisa za osvežavanje sistema. Ovo je bilo i za očekivati jer Microsoft od nedavno sve svoje programe osvežava uz pomoć Windows update-a.

Microsoft i Skype su konačno čuli “kukanje” svojih korisnika pa su u ovoj verziji, moram da ponovim reč KONAČNO, omogućili dopisivanje u više prozora. Dakle, možete da uključite opciju da vam se dopisivanje sa različitim kontaktima odvija u posebnim prozorima, a ne u jednom kako je to do sada bilo jedino moguće.

Kako bi preuzeli novu verziju, posetite stranicu http://www.skype.com/intl/en-us/get-skype/

Exit mobile version