Baguje.COM

Apple juče predstavio mnoštvo novina – iPad Mini, iMac, iPad, MacBook Pro

Apple je juče održao konferenciju za novinare na kojoj je predstavio mnoštvo novina za svoje, sada već standardne, uređaje.

iPad mini

Neki ga već nazivaju ubicom Androida, jer je nova verzija direktan konkurent Nexus 7 tablet uređaju, a i mnogim drugim (ne uzimajuću u obzir cenu koja je, po običaju za Apple previsoka) tablet i fonblet uređajima.

iPad mini teži svega 300 grama i debljine je oko 7,2 mm. Dostupan u crnoj i beloj boji a Apple ga opisuje kao “blok papira” zbog svoje izuzetno male težine.

Uz rezoluciju iPad 2 uređaja od 1024×768 piksela i 163ppi, iPad Mini ima bateriju koaj traje čak 10 sati i puni se uz nov konektor koji je predstavljen pre nekoliko nedelja i u novom iPhone uređaju. Tu su još 2 kamere, zadnja od 5 MP i prednja koja omogućava HD video dopisivanje, a sve ovo pokreće sada već stari A5 procesor. Dostupan je u nekoliko varijanti i od od 329$ za 16GB Wifi model pa sve do 649$ za 64GB model koji ima i WiFi i mobilnu mrežu. Zahtevi za ovaj telefon/tablet se primaju od ovog petka, a isporuka počinje od 2. novembra.

iPad 4. generacije

Apple je predstavio i iPad 4. generacije na sinoćnom događaju.

Nov iPad dolazi sa malim poboljšanjima takođe. Umesto što se i ovaj put naziva “nov iPad“, sadašnje ime je “iPad sa Retina ekranom” ili iPad 4. generacije. Novo u ovom modelu, a veoma bitno pomena je A6x procesorski čip i unapređena baterija.

Što se tiče cena, takođe variraju i kreću se od 499$ do 829$.

MacBook Pro

Naravno da Apple nije zaboravio da apdejtuje i jedan od svojih omiljenih proizvoda, MacBook Pro koji uvek privuče skoro najviše pažnje.  Inače ovo je i najprodavaniji model iz MacBook serije laptop računara.

Nov model je tanji od prethodnika, teži 1,5 kg, ima ugređenu HD kameru za video čet, stereo zvučnike i duple zvučnike. Dostupan je u varijanti sa i5 i i7 Intel procesorom, 8 GB RAM memorije i SSD hard diskom od 268 GB prostora.

Standardni model sa 128 GB fleš memorije i 2,5 GHzu procesorom je dostupan danas za 1699$ za 13inčni model i 2199 dolara za 15inčni model.

Cenovnik

 

Exit mobile version