Baguje.COM

Apple predstavio iPhone 5

Apple je konačno predstavio iPhone 5, dugoočekivanog naslednika iPhone 4S pametnog mobilnog telefona. iPhone 5 je ceo napravljen od stakla i aluminijuma sa metalnim zadnjim poklopcem i izgleda veoma kvalitetno. Kako Apple kaže, iPhone je najtanji mobilni na svetu (18% tanji od iPhone 4S) sa debljinom od samo 7,6 mm (svi znamo da ovo nije istina, Huawei Ascend P1 je čak 6,8 mm debljine) i teži svega 112 grama što je 20% manje nego prethodnik.

iPhone 5 ima 4inčni Retina ekran sa rezolucijom od 1136 x 640 sa 326 tačaka po inču. Takođe, u njemu je i novi čip A6 koji ima 2x brži proesor i 2x bržu grafiku od prethodnika (A5 verzije). Telefon podržava 4G LTE konekciju, ima unapređenu bateriju uz pomoć koje imate 8 sati razgovora na 3G konekciji, 8 sati surfovanja Internetom na 3G ili LTE, ili 10 sati na Wi-Fi i čak 10 sati gledanja video zapisa. Glavna, zadnja kamera je od 8 megapiksela. Apple je tek u ovoj verziji svog telefona na kameru ubacio Panorama mod tako da više nećete morati instalirati dodatne aplikacije kako bi napravili panorama sličice. Takođe, kao što je to i na Androidu, od sada možete da slikate slike u toku pravljenja video zapisa.

Apple je uz ovaj telefon predstavio i novi konektor “Lightnig” koji je 80% manji od prethodnika. Takođe, predstavljene su i nove slušalice sa novim dizajnom i imenom “EarPods”.

Telefon će biti dostupan u 2 boje, crnoj i beloj.

Uz telefon, kao što smo i navikli je predstavljen i nov operativni sistem. iOS 6 i zvanično će se pojaviti 19. septembra 2012. godine.

Što se tiče cene, podeljena je kao i pre u 3 verzije. 199 dolara za 16GB model, 299 dolara za 32GB model i 399 dolara za 64GB model.

Naručivanje telefona može da počne 14 septembra u nekoliko država i to: SAD, Kanada, Velika Britanija, Nemačka, Francuska, Austrija, Japan, Hong Kong i Singapur.

Predstavljanje možete pogledati i u video klipu ispod.

Exit mobile version