Baguje.COM

Kako da vratite originalan ROM (stock) na vaš Galaxy S2

U prethodnom tekstu smo vam opisali kako da instalirate CyanogenMod 9 i 10 (Jelly Bean) na vaš Samsung Galaxy S2 mobilni telefon. U komentarima na tom tekstu ste tražili i uputstvo kako da se vratite na prethodnu, originalnu verziju sistema kako bi ponovo imali pravo na garanciju (garanciju gubite rutovanjem i instalacijom nekog drugog custom ROM-a).

Za početak, potrebno vam je nekoliko stvari.

Potrebno preuzeti

Uputstvo za instalaciju

Kao i kod prethodnog uputstva, koraci su slični ali morate da ih radite veoma pažljivo, korak po korak.

  1. Sačuvajte sve vaše podatke sa telefona jer će isti biti pobrisani (samo sms, pozivi, podešavanja programa itd., ne morate čuvati slike i ostalo jer to ostaje u memoriji telefona)
  2. Ugasite vaš telefon u potpunosti i nakon toga ga upalite koristeći kombinaciju sledeća tri tastera pritisnuta istovremeno Volume Down + Home + Power i kada vam se pojavi informacija kao na slici ispod, kliknite dugme “Volume up”
  3. Kada se telefon upali u Download režimu, spojite ga sa vašim računarom uz pomoć kabla.
  4. Sada upalite program Odin i u prvom kvadratiću levo treba da vam se pokaže sličica slična ovoj ispod:
  5. Ukoliko vidite žutu ikonicu znači da je sve u redu i možete preći na sledeći korak, ukoliko ne vidite, znači da vam drajveri za USB nisu dobro instalirani i predlažem da otkačite telefon sa računara, ponovo instalirate drajvere za USB (1 korak pripremnog uputstva), restartujete računar i ponovo počnete sa ovim koracima.
  6. Sada, kliknite na dugme “PDA”  i izaberite fajl koji ste otpakovali (onaj od oko ~380 mb) i obratite pažnju da je u programu Odin selektovano samo “Auto Reboot” i “F. Reset Time” dugme, baš kao na slici iznad. Ukoliko je sve u redu, kliknite na dugme “Start” i sačekajte 5-10 minuta.
  7. Kada je sve gotovo, vaš telefon će se restartovati u novom sistemu i sada ćete biti na STOCK tj. origalnom 4.0.3 Androidu.
  8. Sada, ukoliko je sve prošlo OK, možete da ugasite Odin program i otkačite vaš telefon sa računara.

Čestitam, sad ponovi imate telefon kao da ste ga kupili u prodavnici ili u mobilnom servisu, a i vaša garancija je ponovo važeća.

Exit mobile version