Baguje.COM

Kako da rutujete Galaxy Mini i instalirate CyanMobile X Custom ROM

Samsung Galaxy Mini ima odličan odnos cene i kvaliteta, ali je ograničen originalnim softverom (Androidom 2.3.6).  Danas ću vam pokazati kako da rutujete Vaš Galaxy Mini i instalirate Custom Rom. Rutovanjem telefona dobijate potpunu kontrolu nad sistemom telefona; neke aplikacije za Android zahtevaju rutovan telefon da bi radile. Ako rutujete telefon, izgubićete garanciju, ali je lako možete povratiti ako derutujete telefon i instalirate originalni ROM.

Ne preuzimam odgovornost ako pokvarite telefon praćenjem ovih uputstava! Ali ako ih budete pažljivo pratili to se verovatno neće dogoditi.

Neka telefonu bude puna baterija i možemo da počnemo sa prvim koracima.

  1. Preuzmite sledeće fajlove: Odin Multidownloader v4.38 for GTS5570Clockwork Mod Recovery v4.0.0.5Tass_v1.ops, GAPPS i naravno Custom Rom koji želite da instalirate. Ja ću koristiti CyanMobile X.  GAPPS i Custom ROM koji ce te instalirati stavite u SD karticu vašeg telefona. Preporuka je da ugasite Samsung Kies na računaru ako je uključen (desni klik na Kies ikonicu pored sata i opcija “exit”).
  2. Nemojte povezivati telefon na USB kabel za sada.  Uključite Odin Multidownloader v4.38 for GTS5570 na Vašem računaru.
  3. Kliknite na OPS i odaberite  Tass_v1.ops.

4. Neka Vam bude štiklirano One Package i onda kliknite One Package, odaberite tass-recovery-cwm.

5. Sada isključite telefon. Kad se telefon isključi držite tastere: Volume Down + Power + Home dok se na telefonu ne prikaže ovakva slika:

6. Sada povežite telefon i računar preko USB kabla. Trebalo bi da Vam se pojavi sledeća slika:

7. Samo kliknite Start  i sačekajte da Odin odradi svoj posao. Kad se proces završi trebalo bi da piše Pass i onda samo otkačite telefon sa USB kabla i imaćete instaliran CWM na Vasem telefonu.

8. Da bi ste to proverili ugasite telefon, kad se ugasi drzite Power + Home dugme na Vašem telefonu da bi ste ušli u CWM. Trebalo bi da izgleda ovako:

9.  Za navigaciju koristite sledeće kontrole:

10. Uđite u Wipe data / reset da biste obrisali sve podatke sa telefona (ovim nećete obrisati podatke sa SD kartice). Uđite u označeno polje (slika iznad, opcija “Install zip from SD card”), zatim izaberite opciju “choose zip from SD card” :

Ovde treba da odaberete Custom ROM koji želite da instalirate (onaj koji smo prebacili na SD karticu u prvom koraku)

11. Kada odaberete ROM koji želite da instalirate, potvrdite njegovu instalaciju. Preporučljivo je instalirati i GApps (isti postupak kao i u prethodnom koraku, dakle, install zip from SD card i odaberet GAPPS zip paket)

12. Sledeći put kada ponovo uključite telefon , on će raditi na Custom Romu koji ste instalirali.

Nadam  se da je uputstvo bilo jasno, ako nije, ostavite komentar i jaću pokušati da pomognem koliko znam.

Ja koristim CyanMobile X na svom telefonu i veoma sam zadovoljan njegovim funkcijama i autonomijom baterije. Njegov autor je Squadzone.

Exit mobile version